Wartość parametrów przypływomierza 2.0 dti
Moderator: Sebu$
Wartość parametrów przypływomierza 2.0 dti
Witam,
Może tak mi ktoś pomoże
Kto ma 2.0 dti (101KM), przepływkę Bosch 0281002478 i podał by mi jej wartość na biegu jałowym? Oczywiście sprawne. Już ponad miesiąc szukam, niektórzy mieli mi napisać i cisza do dzisiaj Nie musi być cały zakres, aby był na wolnych. Ja mam 8g/s czasami nawet już 7g/s i wydaje mi się, że to znacznie za mało. Kolega w Astrze 82KM ma 350mg/s
Z góry dziękuję za pomoc.
Może tak mi ktoś pomoże
Kto ma 2.0 dti (101KM), przepływkę Bosch 0281002478 i podał by mi jej wartość na biegu jałowym? Oczywiście sprawne. Już ponad miesiąc szukam, niektórzy mieli mi napisać i cisza do dzisiaj Nie musi być cały zakres, aby był na wolnych. Ja mam 8g/s czasami nawet już 7g/s i wydaje mi się, że to znacznie za mało. Kolega w Astrze 82KM ma 350mg/s
Z góry dziękuję za pomoc.
Ostatnio zmieniony 17 sie 2017, 15:20 przez Skasowany użytkownik 21152, łącznie zmieniany 1 raz.
Między innymi on miał też mi podać te parametry, ale nie miał czasu jak narazie Zamówiłem przepływkę używaną i pokazywała to samo, potem sprzedający wymienił mi na jeszcze inną i pokazuje trochę więcej, ale niedużo Jak odłączę przepływkę to oczywiście od razu wyrzuca błąd, a wartość przepływomierza pokazuje stale 25g/s i sądzę, że tyle powinna pokazać sprawna przepływka na biegu jałowym.
Masz może jakiś schemat co i ile powinno być w każdym pinie od wtyczki do przepływomierza? Mam swoją przepływkę i dwie inne używane z allegro. Wszystkie 3 pokazują prawie to samo. Wszystkie by mogły być trafione? Bo muszę zwrócić te 2 które posiadam, ale koleś pewni mi nie uwierzy i powie, że to z samochodem coś nie tak.
Masz może jakiś schemat co i ile powinno być w każdym pinie od wtyczki do przepływomierza? Mam swoją przepływkę i dwie inne używane z allegro. Wszystkie 3 pokazują prawie to samo. Wszystkie by mogły być trafione? Bo muszę zwrócić te 2 które posiadam, ale koleś pewni mi nie uwierzy i powie, że to z samochodem coś nie tak.
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
Nie ma datyset do przepływek możemy zapomnieć mam tylko fotki przykładowaych może któraś z nich jest zamiennikiem do twojej popatrz i porównaj,zwróć uwage czy masz czujnik temp na przepływce czy w czujniku doładowania.
Nie sugeruj się oznaczeniami na czerwono porównuj po nr może powiążesz z twoją.
Tu jeszcze masz do poczytania może pomoże.
http://www97.zippyshare.com/v/C7ZUoSmc/file.html
Nie sugeruj się oznaczeniami na czerwono porównuj po nr może powiążesz z twoją.
Tu jeszcze masz do poczytania może pomoże.
http://www97.zippyshare.com/v/C7ZUoSmc/file.html
Ostatnio zmieniony 18 sie 2017, 15:54 przez Dziadek13, łącznie zmieniany 1 raz.