Hamulce elektryka
Moderator: Sebu$
-
- Debiutant
- Imię: Damian
- Auto: Opel Zafira a 2.0 dti
- Model: Za
- Oznaczenie silnika: Z20dth
Hamulce elektryka
Witam ponownie problem dziwny a mianowicie nigdy na wyswietlaczu nie swiecily mi sie "klocki hamulcowe" a po przyjezdzie od mechanika świeci sie wiadomosc o klockach pytanie brzmi jak to skasowac ?? A i potwierdzam ze klocki zostaly wymienione
Twój mechanik wymienił Ci klocki ale nie wymienił czujników. Żeby komunikat Ci sie nie świecił, wystarczy te dwa przewody które dochodzą do klocków od czujnika albo zmostkować o ile wiszą osobno albo rozłączyć. Juz nie pamiętam jak tam wyglada sytuacja bo robiłem to pare lat temu. Zdejmij koło od kierowcy i zajrzyj do tych kabli a zobaczysz czy trzeba je zmostkować czy tez rozłączyć.
-
- Debiutant
- Imię: Damian
- Auto: Opel Zafira a 2.0 dti
- Model: Za
- Oznaczenie silnika: Z20dth
jarecki69 pisze:Twój mechanik wymienił Ci klocki ale nie wymienił czujników. Żeby komunikat Ci sie nie świecił, wystarczy te dwa przewody które dochodzą do klocków od czujnika albo zmostkować o ile wiszą osobno albo rozłączyć. Juz nie pamiętam jak tam wyglada sytuacja bo robiłem to pare lat temu. Zdejmij koło od kierowcy i zajrzyj do tych kabli a zobaczysz czy trzeba je zmostkować czy tez rozłączyć.
no rozumiem ciebie lecz jezdze tym samochodem juz 3 lata i nagle teraz wyswietla mi klocki. ham. gdzie tego nigdy nie bylo ?? a klocki wymieniam dosc czesto z powodu duzych km ktore robie pozdrawiam aha i nie napisalem jakie to auto zafira a 2002r 2.0dti
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2017, 18:03 przez liero1988, łącznie zmieniany 1 raz.
- danielp
- Bywalec
- Imię: Daniel
- Auto: Citroen
- Model: DS4
- Oznaczenie silnika: RHD
Odkrec lewe koło i wszystko się wyjasni
Programowanie i Diagnostyka elektroniki Samochodowej
Odczyt CARPASS po OBD oraz moduły wysyłkowo również z DDM i PDM
CIM-y programowanie,naprawa,sprzedaż
KOLEKTORY Z19DTH.Edycja plików on-line.
Specjalizacja OPEL