Hamulce elektryka

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
liero1988
Debiutant
Imię: Damian
Auto: Opel Zafira a 2.0 dti
Model: Za
Oznaczenie silnika: Z20dth

Hamulce elektryka

#1 Post autor: liero1988 »

Witam ponownie problem dziwny a mianowicie nigdy na wyswietlaczu nie swiecily mi sie "klocki hamulcowe" a po przyjezdzie od mechanika świeci sie wiadomosc o klockach pytanie brzmi jak to skasowac ?? A i potwierdzam ze klocki zostaly wymienione

Skasowany użytkownik 6483

#2 Post autor: Skasowany użytkownik 6483 »

Twój mechanik wymienił Ci klocki ale nie wymienił czujników. Żeby komunikat Ci sie nie świecił, wystarczy te dwa przewody które dochodzą do klocków od czujnika albo zmostkować o ile wiszą osobno albo rozłączyć. Juz nie pamiętam jak tam wyglada sytuacja bo robiłem to pare lat temu. Zdejmij koło od kierowcy i zajrzyj do tych kabli a zobaczysz czy trzeba je zmostkować czy tez rozłączyć. :)

liero1988
Debiutant
Imię: Damian
Auto: Opel Zafira a 2.0 dti
Model: Za
Oznaczenie silnika: Z20dth

#3 Post autor: liero1988 »

jarecki69 pisze:Twój mechanik wymienił Ci klocki ale nie wymienił czujników. Żeby komunikat Ci sie nie świecił, wystarczy te dwa przewody które dochodzą do klocków od czujnika albo zmostkować o ile wiszą osobno albo rozłączyć. Juz nie pamiętam jak tam wyglada sytuacja bo robiłem to pare lat temu. Zdejmij koło od kierowcy i zajrzyj do tych kabli a zobaczysz czy trzeba je zmostkować czy tez rozłączyć. :)

no rozumiem ciebie lecz jezdze tym samochodem juz 3 lata i nagle teraz wyswietla mi klocki. ham. gdzie tego nigdy nie bylo ?? a klocki wymieniam dosc czesto z powodu duzych km ktore robie pozdrawiam aha i nie napisalem jakie to auto zafira a 2002r 2.0dti
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2017, 18:03 przez liero1988, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
danielp
Bywalec
Imię: Daniel
Auto: Citroen
Model: DS4
Oznaczenie silnika: RHD

#4 Post autor: danielp »

Odkrec lewe koło i wszystko się wyjasni
Programowanie i Diagnostyka elektroniki Samochodowej
Odczyt CARPASS po OBD oraz moduły wysyłkowo również z DDM i PDM
CIM-y programowanie,naprawa,sprzedaż