zafira 2001 podświetlanie tablicy
Moderator: Sebu$
zafira 2001 podświetlanie tablicy
Witam
Gdy włączam światła mijania na tablicy zapalają mi się kontrolki świateł przeciwmgielnych oraz drogowe. Sprawdzałem na zewnątrz światła zapalają się poprawnie. Kontrolka świateł drogowych gaśnie jak je włączę i analogicznie z przeciwmgielnymi. No i dodatkowo nie mam przy tym podświetlenia całej tablicy tak więc jazd wieczorami czy nocą jest na czuja (brak widocznej prędkości, obrotów).
Zdjęcie przedstawia moment przekręconego kluczyka i załączonych świateł mijania
Co może być przyczyną??
Gdy włączam światła mijania na tablicy zapalają mi się kontrolki świateł przeciwmgielnych oraz drogowe. Sprawdzałem na zewnątrz światła zapalają się poprawnie. Kontrolka świateł drogowych gaśnie jak je włączę i analogicznie z przeciwmgielnymi. No i dodatkowo nie mam przy tym podświetlenia całej tablicy tak więc jazd wieczorami czy nocą jest na czuja (brak widocznej prędkości, obrotów).
Zdjęcie przedstawia moment przekręconego kluczyka i załączonych świateł mijania
Co może być przyczyną??
- Rybka
- Zafiromaniak
- Imię: ROBERT
- Auto: ZAFIRA B
- Model: CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
Być może kostka licznika dobrze nie łaczy. (Nadpalone złącze licznika)
Wygląda to na brak masy licznika.
Wygląda to na brak masy licznika.
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2017, 21:20 przez Rybka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Debiutant
- Imię: Grzegorz
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI 100 km
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Cze.
Wymieniłem ostatnio włącznik świateł, na zamiennik ( niecałe 100 zł. ). Przy oryginalnym, po włączeniu świateł, podświetlenie tablicy zmniejszało jakby moc świecenia, ale teraz nie widać prawie nic. Nocą słabo, w dzień prawie nic nie widać. Dodam, że regulator mam nastawiony na full. Jakie mogą być przyczyny tego stanu? Felerny włącznik, czy coś w samochodzie?
Wymieniłem ostatnio włącznik świateł, na zamiennik ( niecałe 100 zł. ). Przy oryginalnym, po włączeniu świateł, podświetlenie tablicy zmniejszało jakby moc świecenia, ale teraz nie widać prawie nic. Nocą słabo, w dzień prawie nic nie widać. Dodam, że regulator mam nastawiony na full. Jakie mogą być przyczyny tego stanu? Felerny włącznik, czy coś w samochodzie?
Ostatnio zmieniony 08 paź 2017, 11:02 przez rajli, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
Nie wiem co za zamiennik kupiłeś, ale skoro wcześniej na oryginalnym włączniku działała regulacja podświetlenia, a teraz po wymianie na zamiennik już nie działa to odpowiedz jest prosta - zły zamiennik.
Czy nie lepiej jest kupić używany oryginalny włącznik świateł i to za połowę ceny którą zapłaciłeś ?
link do aukcji
Czy nie lepiej jest kupić używany oryginalny włącznik świateł i to za połowę ceny którą zapłaciłeś ?
link do aukcji