Gniazda zapalniczki przednie i tylne.
Moderator: Sebu$
- dikeys
- Przeglądacz
- Imię: Daniel
- Auto: Zafira A 2.0 T OPC
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Mam mały problem z zapalniczką, mianowicie notorycznie pali mi bezpieczniki. Wkładałem już nawet 20 i także pali. Dzisiaj po zmianie bezpiecznika zero reakcji czyli pewnie gdzieś się upalił kabelek, a to już robi się niebezpiecznie . Czy ktoś przerabiał podobną sytuację?
Mam mały problem z zapalniczką, mianowicie notorycznie pali mi bezpieczniki. Wkładałem już nawet 20 i także pali. Dzisiaj po zmianie bezpiecznika zero reakcji czyli pewnie gdzieś się upalił kabelek, a to już robi się niebezpiecznie . Czy ktoś przerabiał podobną sytuację?
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
Nie masz czasem podgrzewanych siedzeń bo zapalniczka nie jest sama na jednym bezpieczniku,a z opisu który ja mam to właśnie zapalniczka i podgrzewanie siedzeń wisi na bezpieczniku 36/20A.
- dikeys
- Przeglądacz
- Imię: Daniel
- Auto: Zafira A 2.0 T OPC
Nie, już ok, miałem złą rozpiskę bezpieczników. W necie jest kilka wersji, tylko dziwne że do tej pory mi działało na bezpieczniku 28 i zapalniczka chodziła, 36 był pusty, włożyłem bezpiecznik i chodzi.
- Dizel
- Debiutant
- Imię: Artur
- Auto: Opel Zafira B
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Ja chciałem spytać posiadam Zafire B i chciałem sobie kupić kompresor do pompowania kół tylko jeden posiada oznaczenia 12v 10A 120W a drugi 12v 15A 180W i nie wiem który wybrać tak aby nie spalić instalacji w aucie oba kompresory oryginalne Oplowskie GM
witam,
szukam wtyczki do przekaźnika pod 12v w bagażniku w Zafirze A. Czy to jest to zielone na fotce?
Jeśli tak, to ta wtyczkę należy jakoś wyciągnąć do przodu, bo nie wiem jak ja odczepić - przyczepiona jest do szarego plastiku, a miejsca tam mało. Z góry dziękuje za odpowiedź.
szukam wtyczki do przekaźnika pod 12v w bagażniku w Zafirze A. Czy to jest to zielone na fotce?
Jeśli tak, to ta wtyczkę należy jakoś wyciągnąć do przodu, bo nie wiem jak ja odczepić - przyczepiona jest do szarego plastiku, a miejsca tam mało. Z góry dziękuje za odpowiedź.
Tak.
Złodziej prądu 0.4A, po wyjęciu 0.06A. Ja wyrzucilem przekaznik i zmostkowalem kabelkiem z bezpiecznikiem 20A.Czy mógłby ktoś coś więcej napisać na ten temat? Zakładając, że nie mam nic podpięte pod gniazdo zapalniczki w bagażniku to na postoju i tak ten przekaźnik podbiera prąd z akumulatora?
Pytam ponieważ miałem następująca sytuację. Po montażu przekaźnika do gniazda 12v w bagażniku, samochód stał 6 dni nie jeżdżony. Po 6 dniach nie odpalił. Napięcie na akumulatorze zaledwie 10,5V. Po podpięciu miernika na zamkniętym aucie pobór 0,18mA. Na próbę wyjąłem bezpiecznik nr 33 (odpowiadający za gniazdo 12v w bagażniku) i pobór spadł do 0.01mA.
Czyli ten przekaźnik cały czas pobiera tyle prądu, nawet gdy w gnieździe 12V nic nie jest podłączone?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
-
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
U mnie ten przekaźnik też pobierał prąd w okolicy 0.2A. Kilka razy rozładował akumulator.
Ja miałem zwykły przekaźnik 541. Może przy zastosowaniu oryginalnego nie ma tego problemu.
Ja miałem zwykły przekaźnik 541. Może przy zastosowaniu oryginalnego nie ma tego problemu.
Ostatnio zmieniony 03 sty 2020, 20:30 przez florek81, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Debiutant
- Imię: Łukasz
- Auto: Opel Zafira A OPC
Cześć wszystkim. Otóż mam taki problem. Ze względu na to, że jestem osobą niepalącą i nie używam zapalniczki samochodowej to wpadłem na pomysł aby gniazdo zapalniczki podmienić na gniazdo z portami USB. Problem polega na tym, że owe gniazdo w ogóle nie działa. Kupiłem 3 sztuki i żadne nie działa. W innym samochodzie działa bez problemu. Gdy podłączam gniazdo zapalniczki również normalnie działa. Napięcie wskazuje 13,5-13,8v więc powinno być wszystko ok. Jakieś pomysły?
- Tazz
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Mercedes Benz E klasa
- Model: S211
- Oznaczenie silnika: M112
Rozumien ze biegunowosc zostala zachowana lub czy próbowałeś zamienić bieguny?
Byly:
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Daihatsu Materia 2008 (1.3)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
- Tazz
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Mercedes Benz E klasa
- Model: S211
- Oznaczenie silnika: M112
Spróbuj odwrotnie podłączyć, jak by było zwarcie to bezpiecznik wywali
Byly:
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
-
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Kolego jak jesteś czasem w warszawie to zapraszam do mnie na Bemowo to może pomogę. Ja mam zainstalowane takie od Chińczyków i działa.lukaszy pisze: ↑12 lut 2020, 15:08 Cześć wszystkim. Otóż mam taki problem. Ze względu na to, że jestem osobą niepalącą i nie używam zapalniczki samochodowej to wpadłem na pomysł aby gniazdo zapalniczki podmienić na gniazdo z portami USB. Problem polega na tym, że owe gniazdo w ogóle nie działa. Kupiłem 3 sztuki i żadne nie działa. W innym samochodzie działa bez problemu. Gdy podłączam gniazdo zapalniczki również normalnie działa. Napięcie wskazuje 13,5-13,8v więc powinno być wszystko ok. Jakieś pomysły?