Masz Xenony czy zwykłe lampy ?koniuełk pisze: ↑22 lut 2019, 14:59 Witam. Miał ktoś taką przypadłość w swojej Zośce ze światła żyły własnym życiem ? Otóż zanim się ich nie włączy non stop siniki pracują góra dół razem i na zmianę. Po włżczeniu świateł ustalają się w płożeniu wybranym z ,,budy''. Regulacja ogólnie działa kiedy są włączone. Po ich wyłączeniu znowu zaczyna się taniec
Regulacja wysokości świateł
Moderator: Sebu$
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
Ja bym sprawdził potencjometr regulacji wysokości, sam przełącznik świateł oraz kostkę z przewodami.
Oczywiście nasmarować preparatem typu Kontakt - Spray. Jak nie masz to też pomoże WD-40.
Powinno się to uspokoić.
Oczywiście nasmarować preparatem typu Kontakt - Spray. Jak nie masz to też pomoże WD-40.
Powinno się to uspokoić.
-
- Przeglądacz
- Imię: Grzegorz
- Auto: Opel Zafira B 1.8 Family
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: A18XER
Nikt nie ma pomysłu? Na diagnostyce już nie ma możliwości podniesienia świateł wyżej. W czym może być problem? Możliwe, że silniczek się zatrzymuje w złym położeniu lub jest uszkodzony?Wisla pisze: ↑17 wrz 2018, 21:47 Pytanie moje jest takie czy można jakoś samemu podnieść światła do góry ,nie mówię tu o regulacji wewnątrz kabiny bo tam wszystko działa i mam podniesione na maxa ale wydaje mi się ze jest trochę za nisko oprócz zafirki mam jeszcze astre g i tam jest wyżej, czy zostaje mi tylko regulacja na diagnostyce?
Pozdrawiam,
Grzegorz
---------------
Obecnie:
Zafira B 1.8 Family
Fiat Freemont 2.0
Suzuki Marauder 125
Poprzednio były:
Zafira A 1.8
Ford Sierra 2.0 DOHC
Porsche 944, 2.5
Grzegorz