Przygasają światła etc

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
lechu

#121 Post autor: lechu »

Jak sie ruszalo kierownica. Z nowek zaobserwowane na Merivie i na Astrze III. Na insigni nie bylo tego efektu (ale ta byla na xenonach) i w ZB mojej tez nie ma tego efektu, w kazdym razie nie na takim poziomie zeby to mialo znaczenie.

danio
Bywalec
Imię: Daniel
Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo Panorama
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#122 Post autor: danio »

W mjej ZB równierz przygasają przy kręceniu sterem na postoju na wolnych obrotach ale tragedi nie ma więc się nie czepiam.

lechu

#123 Post autor: lechu »

U mnie moze troszeczke ale w tych co pisalem wczesniej widac to o wiele wyrazniej. W sumie to tak teraz patrze to w dieslach minimalnie... nie wiem czy to moze akurat miec znaczenie ale na to wyglada

Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Auto: Zafira
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#124 Post autor: Harry200 »

Przy kręceniu kierownica to jest objaw normalny,pompa wspomagania bierze około 60A w czasie zwiększonego obciążenia..

szeryfmajonez

#125 Post autor: szeryfmajonez »

Dokładnie tak jak kolega pisał, to jest wina pompy wspomagania i jest to normalny objaw my tutaj opisujemy zupełnie co innego.

marcin_kr
Świeżak
Imię: Marcin
Auto: Opel Zafira A 1.8
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z18XE
#126 Post autor: marcin_kr »

timi68 pisze: 15 lis 2009, 22:12
gwizdenson pisze:wielu ludzi chce zapobiegać problemom,których nie ma.u mnie też przygasają,widocznie tak jest i juz.
darkp1 pisze:Przygasanie elektryki jest praktycznie w każdej Zośce A.

Tydzień temu założyłem nowy akumulator 77Ah 760A i problem znikł całkowice, niama żadnego przygasania świateł. ;)
Nie za duży 77Ah - bo diesla to raczej nie masz. Jak jest za duży to auto go nie doładowuje. Trzeba go co rusz doładować prostownikiem.
Np Dla ZA 1,8 fabrycznie jest 54-55Ah.
Zafira A 1,8 LPG

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”