lusterka elektryczne podgrzewane

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
sebulek

#16 Post autor: sebulek »

Witam.
Ja również wymieniałem wkład od lusterka, nie chciał grzać i się okazało że odłączył się kabelek, a dokładnie przegniły konektory. Ja co prawda mam zośkę z 2000r. i ja dostałem się do lusterka ściągając tylnią część lusterka ( obudowę ).

Awatar użytkownika
fliztar
Bywalec
Model:

#17 Post autor: fliztar »

H,Łajszczak dzięki za podpowiedz :piwo: narobiłem szumu chciałem wyciągać wkłady sprawdzać prąd :oops: a wyobraż sobie że nie było bezpiecznika 10A kupiłem założyłem i mam wrażenie że grzeje dokładnie sprawdzę jutro rano jak przymarzną jeszcze raz dzięki :lol:
Fliztar

milosz219

#18 Post autor: milosz219 »

witam.Mam zafirę z 2004r. po lifcie.Odkąd kupiłem to auto nie grzeje mi prawe lusterko.Dzisiaj pokusilem się o rozebranie i sprawdzenie czemu tak sie dzieje.Z tego co widac, to zalozone jest zwykle szkielko i dodatkowo nie ma przewodow zasilających do maty wyprowadzonych.Proszę potwierdzcie moje przypuszczenia.Czego tu brakuje.

[ Dodano: Nie Sty 15, 2012 15:06 ]
Jak dołączyc mogę zdjęcia?

Awatar użytkownika
Maciek
Zafiromaniak
Auto: Z20LET
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET

#19 Post autor: Maciek »

adasko

#21 Post autor: adasko »

milosz219, pewnie mialeś wymienione lustro i wstawili tańsza wersje bez podgrzewania

milosz219

#22 Post autor: milosz219 »

tak podejrzewam, pewnie auto mialo jakis dzwon.Ile przewodow potrzebne jest do zasilenia maty.Czy macie gdzies zdjecia wtyczki do podpiecia maty

Awatar użytkownika
Dziadek13
Zafiromaniak
Imię: Jorg
Auto: VW Turan była zafira DTL
Model: Turan
Oznaczenie silnika: AVQ
#23 Post autor: Dziadek13 »

milosz219 pisze:tak podejrzewam, pewnie auto mialo jakis dzwon.Ile przewodow potrzebne jest do zasilenia maty.Czy macie gdzieś zdjęcia wtyczki do podpiecia maty
Widzisz przewody idą w wiązce tak że jak ich nie ma w lusterku to nie było ogrzewanych lusterek.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

milosz219

#24 Post autor: milosz219 »

Musialoby byc podgrzewane, lewe od kierowcy mi grzeje normalnie, co do prawej strony myslę, że ktoś przewody schował i założył zwykle szkło.Elektryka lusterka dziala mi prawidlowo.Jakie kolory przewodów idą do zasilania maty.Chcę sprawdzic na progu we wtyczce czy jest zasilanie wogole podpięte.

Arturo

#25 Post autor: Arturo »

Po jakim czasie lusterka się nagrzewają i czy jest to wyczuwalne np ręką? U mnie po ok 1,5 minuty lusterka są ledwo letnie.

Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Auto: Zafira
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#26 Post autor: Harry200 »

One nie nagrzewaja się do specjalnie wysokiej temperatury,u mnie jak sprawdzałem to ledwo mogę ręką wyczuć różnicę w temperaturze..

firek
Zafiromaniak
Imię: Mirek
Auto: Opel Zafira A 1,8 Elegance
Oznaczenie silnika: X18XE1
#27 Post autor: firek »

milosz219, w najgorszym wypadku masz wymienione drzwi na wersję w której nie było grzania luster :|

maserek
Przeglądacz
Imię: Wojciech
Auto: Zafira B 1.8 111 edition
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER
#28 Post autor: maserek »

W moim wcześniejszym autku czasami nie grzało prawe lustro, lewe normalnie. Okazało się że był przetarty kabel w drzwiach.
Co do mocy grzania, na pewno słabiej grzeje niż w golfie III ale da się wytrzymać.
Pzdr

lechu

#29 Post autor: lechu »

No ale to nie grzeje tak ze mozna jajecznice zrobic tylko ma odszronic albo zapobiegac parowaniu przy duzej wilgotnosci.

Awatar użytkownika
fliztar
Bywalec
Model:

#30 Post autor: fliztar »

u mnie grzeje tak że ręką spokojnie wyczuwam ciepło
Fliztar

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”