Zamiana koła pasowego alternatora na sprzęgiełko
Moderator: Sebu$
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
Jeżeli jest gwint na osi a w osi wejście na klucz trox to się da dobrać odpowiednie sprzęgiełko,ja tego nie robiłem bo nie posiadam ZB, a czasem niema ona już takowego sprzęgiełka?.
Podczas puszczeniu gazu i schodzeniu z obrotów zostaje brutalnie wyhamowany też alternator co przy dużym lub normalnym poborze prądu musi odbić się na ładowaniu stąd ten skok napięcia,można poczytać o tym w necie.
Ostatnio zmieniony 22 gru 2017, 15:46 przez Dziadek13, łącznie zmieniany 1 raz.
- Polaris
- Przeglądacz
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira A Comfort
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Ostatnio tak podczas jazdy nawet jak delikatnie dodawałem gazu i zdejmowałem nawet na sekundę (nie czuć było przyspieszania i hamowania oraz na różnych biegach) za każdym razem dało się odczuć ten spadek napięcia.Dziadek13 pisze: ↑22 gru 2017, 15:37 Jeżeli jest gwint na osi a w osi wejście na klucz trox to się da dobrać odpowiednie sprzęgiełko,ja tego nie robiłem bo nie posiadam ZB, a czasem niema ona już takowego sprzęgiełka?.
Podczas puszczeniu gazu i schodzeniu z obrotów zostaje brutalnie wyhamowany też alternator co przy dużym lub normalnym poborze prądu musi odbić się na ładowaniu stąd ten skok napięcia,można poczytać o tym w necie.
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
http://dylautoczesci.pl/make.asp?t=7&ko ... lternatora
średnica zewnętrzna [mm]: 50
średnica wewnętrzna [mm]: 17
Długość 1 [mm]: 36,6
Liczba rowków: 6
Wymiar gwintu: M16
Długość 2 [mm]: 4,2
sprzęgło jednokierunkowe AS-PL AFP0030
średnica zewnętrzna [mm]: 50
średnica wewnętrzna [mm]: 17
Długość 1 [mm]: 36,6
Liczba rowków: 6
Wymiar gwintu: M16
Długość 2 [mm]: 4,2
sprzęgło jednokierunkowe AS-PL AFP0030
Ostatnio zmieniony 22 sty 2019, 20:01 przez Dziadek13, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Bywalec
- Imię: Artur
- Auto: Zafira
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X20DTL
A jakiś pomysł na dolną śrubę od alternatora coby ją wsadzić na miejsce i dokręcić ?? Już zaczynam rzucać kluczami... To coś plastikowego wygiętego na wiązkę przewodów mnie blokuje... Już popękałem to to, ale i tak nadal nie mam tam miejsca żeby wsadzić śrubę...
A jakiś pomysł na dolną śrubę od alternatora coby ją wsadzić na miejsce i dokręcić ?? Już zaczynam rzucać kluczami... To coś plastikowego wygiętego na wiązkę przewodów mnie blokuje... Już popękałem to to, ale i tak nadal nie mam tam miejsca żeby wsadzić śrubę...
Ostatnio zmieniony 23 sty 2019, 15:19 przez thor_, łącznie zmieniany 1 raz.