Takie antenki montuje się właśnie w celu porawy jakości odbioru i zasięgu.dejna pisze:może od zestawu GSM? a odbiornik jest pewnie przy centralce alarmu...
[A] - problemy związane z użytkowaniem alarmów
Moderator: Sebu$
- timi68
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Volvo S60 D5 AWD 215/440
- Model: II
- Oznaczenie silnika: D5-2.4
witam mam pytanko a mianowicie chodzi mi o alarm. Bo niby go mam bo jest syrena pod maską z kluczykiem , mam w środku te tzw mikrofony przy przedniej szybie msm możliwośc zamykania auta z kluczyka ale jak ten alarm uzbroić bo w książce pisze ze nalezy dwa razy nacisnąc przycisk od zamykania auta. Tak robie bo po pierwszym wciśnięciu zamyka sie centralny a po drugim mrugną raz kierunki i niby uzbrojony ale moge z autem wyczyniać pózniej co chce i alarm nie zadziała a potem jak nacisnę otwarcie auta to mi pózniej w czasie jazdy sie awaryjnę włączają i tak bez przerwy aż do momentu gdy rozłączę klemę na 10s i wtedy już sie awaryjne nie załączają . Jak to jest panowie w tych naszych zosiach. Pozdrawiam.
Witam u mnie jezeli w ciagu 10 sek drugi raz nacisne przycisk to rygluja sie dzrwi i zapala sie lampka obok włacznika awaryjnych.Po 10 sek lampka zaczyna migac czyli alarm sie uzbroił,to samo moge zrobic przekrecajac klucz w zamku 2 raZY.Wciskam przycisk wyłącz kierunki mrygna raz zamki sie otworza i lampka obok awaryjnych gasnie.Umnie jest alarm fabryczny moge wylączyc czujki wewnetrzne i np zostawic psa w samochodzie moge otworzyc kluczem bagaznik bez wylaczania alarmu i schowac zakupy alarm na chwile przechodzi w stan czuwania zamykam klape uzbraja sie.
No i u mnie tak jest ze jak wcisne w ciągu 10s drugi raz to słychac te rygle i czerwona kontrolka zaczyna mrygac ale póżniej jak chce go wyłączyc to nacisne wyłącz kierunki mrugną a kontrolka dalej mryga i awaryjne włączają mi sie w czasie jazdy. A jak sprawdzic ten alarm czy wogóle wyje??dejna pisze:alarm masz fabryczny? czy tzw. akcesoryjny?
Przy drugim wciśnięciu zamykania z pilota to powinny też zamykać się takie specjalne rygle, żeby auta nie otworzyć od środka po wybiciu szyby.
Cyli jakby nie mozna było wszystkiego wyłączyc jesli to alarm fabryczny to podjedz na techa czy jakis inny tester i zobacz jakie bledy zapisuje centralka alarmu.Jak właczysz alarm to taa dioda powinna palic sie 10 sek a potem zaczac migac,jesli miga od poczatku po wlaczeniu to centralka alarmu sygnalizuje bład jesli najpierw pali sie to powinno byc wszystko ok.
Przed chwila sprawdzałem i znalazłem pod maską czarny kabelek idący od syreny z ułamaną wsówką i siega on max do minusa aku. Podłączyłem go i alarm zadziałał ale tylko awaryjne migały a syrena nie wyje. Kontrolka od razu mruga po uzbrojeniu. Nie wiem co zrobic z tym kabelkiem no ale podłączyłem do minusa.
-------------scalone
A i awaryjne juz w czasie jazdy nie mrugają wszystko ładnie sie wyłącza tylko ta syrena nie działa. Choć terz przed podłączeniem tego kabelka tez juz wszystko działało prócz syreny, nie wiem chyba jakos samo sie naprawiło.
staraj się edytować posty a nie pisać jeden pod drugim w przeciągu kilku minut /Dejna
-------------scalone
A i awaryjne juz w czasie jazdy nie mrugają wszystko ładnie sie wyłącza tylko ta syrena nie działa. Choć terz przed podłączeniem tego kabelka tez juz wszystko działało prócz syreny, nie wiem chyba jakos samo sie naprawiło.
staraj się edytować posty a nie pisać jeden pod drugim w przeciągu kilku minut /Dejna
Ostatnio zmieniony 09 lut 2010, 14:19 przez arni251, łącznie zmieniany 2 razy.
Mam pytanie, czy nie orientujecie się gdzie w Lublinie można założyć alarm ?, bo chciałbym do Zafirki założyć nie dawno nabyłem z kluczykiem ,mam jakis seryjny alarm ale chciałbym go zamienić na ten swój co kupiłem:). Umówiłem się wstępnie na środę na montaż i gość zazyczyl sobię 150zł to chyba nie duzo?, ale moze ktos zna gdzises gdzie mozna by szybciej zamontowac w Lublinie ?. Pozdro
Ostatnio jak grzebałem w samochodzie z podłączeniem na stałe zasilania do radia CB natrafiłem na nie duże szare pudełeczko do którego były od góry wpięte trzy wtyczki z kablami. Pudełko miało napis STER czy coś takiego. Dodatkowo na środku miało jakąś regulację (przy użyciu śrubokręta) z oznaczeniem w jedną stronę "+" w drugą "-". Zastanawia mnie co to jest i co daje ta regulacja + - bo trochę nią pokręciłem ale żadnych zmian nigdzie nie zauważyłem. Pudełko znajduje się dokładnie nad otworem od dźwigni otwierania maski.