Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Unleashed pisze:Pytanie, czy możliwe ze ten układzik domykania szyb jest przyczyną rozładowania sie aku? U mnie padł po 3 dniach od montażu.
Jeżeli auto było "normalnie" użytkowane i nic w między czasie nie gmerałeś w elektryce to bardzo prawdopodobne.
Sprawdź podłączenie urządzenia - może popełniłeś jakiś błąd, ale trafił ci sie felerny towar
Sprawa sie rozwiązała, otóż wrzuciłem aku na prostownik i na początku amperaż spadał, ale po jakiejś godzinie zaczął rosnąc a aku bardzo grzać. Tak wiec czeka mnie wymiana aku
Rybka pisze:Ryglowanie zawsze ginie gdy: otwieramy auto z pilota i otworzymy jakieś drzwi inne niż kierowcy i przekręcimy klucz w stacyje np: w celu otworzenia szyb.
By powróciło wystarczy otworzyć drzwi kierowcy. Sprawdzane przed chwilą na moim aucie.
Kolego wojtasek z ciekawości sprawdziłem i twój patent na powrót ryglowania.
Przekręciłem kluczyk w zamku, drzwi się zamkneły
przekręciłem drugi raz szyby się domkneły ale ryglowania dalej brak.
Tak więc jeśli po lutowaniu wyjdziemy drzwiami pasażera i nie będziemy otwierać drzwi kierowcy to ryglowanie się nie pojawi.
.. no sorki ale dla mnie logiczne jest to że trzeba otworzyć drzwi kierowcy po montażu modułu. doskonale o tym wiem i może dlatego tego nie poruszałem.
Kolego źle mnie zrozumiałeś.
Mi chodzi o to że ryglowanie ginie wtedy gdy :
siedzimy w aucie i otwieramy np szybę, (zapłon załączony)
potem nie wychodząc z auta chcemy się zaryglować i sprawdzić domykanie szyb - niestety nie domkną się.
Centralka zamka ma zabezpieczenie że nie rygluje zamków gdy kierowca po wyłączeniu zapłonu nie otworzy drzwi kierowcy.
Tak więc ci którzy montują układ i zaraz sprawdzają czy zadziała, mogą być zdziwieni że znikło domykanie.
Sam za pierwszym razem po montażu się przestraszyłem że padło ryglowanie.
A wystarczyło otworzyć drzwi.
Witam
Zamontowałem i działa.Proste,tanie i skuteczne.
Pojawił się natomiast problem z tylną prawą szybą.Jako jedyna nie zamyka się z pilota.Okazało się,że z kluczyka też nie.Ale z przycisku na drzwiach kierowcy owszem.
Zastanawiam się gdzie szukać usterki i czy moglem coś popsuć w module?
Dzięki za odpowiedź. Na pierwszej stronie tego tematu przeczytałem że wystarczy zmostkować dwa przewody aby szyby się domykały z pilota. Domykają się z kluczyka. A gdzie znajduje się ten moduł domykania w którym będzie kondenstator? Zafirę posiadam od wczoraj, więc jeszcze nie jestem obeznany...
Dzięki za odpowiedź.
Ale zastanawiam się czy ten moduł jest potrzebny? Na pierwszej stronie widnieje tylko informacja oraz odnośnik do instrukcji jak wykonać domykanie szyb mostkując jedynie dwa przewody - czy oprócz tego jest potrzebny jeszcze moduł?
Wielkie dzięki.
Moduł zakupiony, zamontowany.. wszystko zajęło max 20 minut... Działa jak należy.
W module który poleciliście dwa posty wyżej jest już odpowiedni kondensator.