Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
wojtowca pisze: ↑20 kwie 2016, 00:23
Michał, nie działające elementy w tylnych drzwiach to normalka. Ściągnij tą gumową harmonijke i usterkę będziesz widział gołym okiem. Wiem co mówię, już 3x lutowałem jedną wiązke.
Czeka mnie prawdopodobnie to samo,nie działa prawa tylna szyba i tylko ona.
Dodam że na początku raz po raz działała z przednich przycisków z tylnego zawsze,teraz już nawet nie z tylnego.
Do wiązki dostanę się zdejmując tą harmonijkę tak ?
Bez ściągania boczka?
wojtowca pisze: ↑20 kwie 2016, 00:23
Michał, nie działające elementy w tylnych drzwiach to normalka. Ściągnij tą gumową harmonijke i usterkę będziesz widział gołym okiem. Wiem co mówię, już 3x lutowałem jedną wiązke.
Czeka mnie prawdopodobnie to samo,nie działa prawa tylna szyba i tylko ona.
Dodam że na początku raz po raz działała z przednich przycisków z tylnego zawsze,teraz już nawet nie z tylnego.
Do wiązki dostanę się zdejmując tą harmonijkę tak ?
Bez ściągania boczka?
Tak. Wypnij wtyczkę z drzwi, zdejm gumową harmonijke i będziesz widział które przewody są złamane. Ja przy ostatnim razie musiałem zdjąć plastiki progowe aż ku przodzie bo musiałem przedłużyć kabelek bo już nie było jak sztukować. Od tego czasu odpukać spokój
"Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził
z oczami utkwionymi w niebo.
Bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić."
Leonardo da Vinci
Witam.Moje pytanie jest takie może ktoś pomoże.Dzisiaj od tak przestały działać mi szyby tył panel od kierowcy sprawdzony wszędzie jest napięcie z tyłu przyciski działają wiązki z słupka do drzwi sprawdzone wszystko ok bezpieczniki ok.Zafira A 2003 OPC.Ma ktoś może odpowiedz o co chodzi.Dziękuje.Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 05 lip 2018, 20:54 przez Bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam ktos podrzuci link z tematem zamykania szyb z pilota zafira a 99? Jak to zrobic itd. Nie mam zbyt duzo czasu na szukanie a napewno owy temat jest zalozony
Ostatnio zmieniony 30 lip 2018, 22:17 przez Zombipsk, łącznie zmieniany 1 raz.
Wrona4554 pisze: ↑05 lip 2018, 12:28
Witam.Moje pytanie jest takie może ktoś pomoże.Dzisiaj od tak przestały działać mi szyby tył panel od kierowcy sprawdzony wszędzie jest napięcie z tyłu przyciski działają wiązki z słupka do drzwi sprawdzone wszystko ok bezpieczniki ok.Zafira A 2003 OPC.Ma ktoś może odpowiedz o co chodzi.Dziękuje.Pozdrawiam
Jeżeli wszystko jest OK to nie mogą nie działać. Jeżeli po naciśnięciu przycisku kompletnie nic się nie dzieje to:
a) padły silniki (dwa na raz dość mało prawdopodobne)
b) coś przeoczyłeś sprawdzając połączenia/przewody
Jeżeli po naciśnięciu przycisku słychać "próbę" drgnięcia silnika - jakikolwiek dźwięk z okolic napędu to możesz mieć w jakiś sposób zblokowany napęd - ale w obu drzwiach równocześnie to tez mało prawdopodobne.
Stawiam na problem w zasilaniu mimo wszystko. Zdejmij tapicerkę, podepnij miernik na wyjścia na silnik i sprawdź co się dzieje po włączeniu. Nie ma bata, żeby prąd był wszędzie jak powinien a dwa napędy nie działały.
Zombipsk pisze: ↑30 lip 2018, 22:16
Witam ktos podrzuci link z tematem zamykania szyb z pilota zafira a 99? Jak to zrobic itd. Nie mam zbyt duzo czasu na szukanie a napewno owy temat jest zalozony
.... trochę przeginasz
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu
i już wiem, że nie jestem stary - jestem po prostu RETRO ....
Witam. Wczoraj przestaly mi działać szyby,sprawdzilem bezpieczniki i jeden byl walniety wiec wymieniłem, i nie dziala bawilem sie sterowaniem od kierowcy i ciut opuscilem i nie moglem zamknac . Po jakims czasie zamknalem . A teraz nic sie nie opuszczaja. Panowie jaka przyczyna moze byc
Panowie jak wciskam przelacznik to podswietlenie diody na przełączniku tzn czerwona i zielona po wcisnieciu przycisku czasem sie zapali czasem sie szyba otworzy po chwili zabawy przelacznikiem. Jakiej przyczyny szukac ze szyby nie działaja
Najprościej to jeżeli jest komfortowe domykanie z kluczyka to trzymamy przycisk otwierania na kluczyku dłuższy czas ,szyby jadą na dół i odwrotnie do góry gdy trzymamy zamykanie
Witam
W Zafirze A przełączniki {panel od strony kierowcy } działa i steruje wszystkimi oknami a panel z tyłu za kierowa jak i za pasażerem nie podświetlają się oraz nie działają jaka może być przyczyna ????
jbadk pisze: ↑28 maja 2020, 15:35
Witam
W Zafirze A przełączniki {panel od strony kierowcy } działa i steruje wszystkimi oknami a panel z tyłu za kierowa jak i za pasażerem nie podświetlają się oraz nie działają jaka może być przyczyna ????
Sprawdź wiązkę kabli w drzwiach tylnich. Najczęstszą usterka.
Żyj tak jakby jutra miało nie być...
Na forum czasami przebywa żona Pana i władcy