lusterka elektryczne podgrzewane

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Arturo

#31 Post autor: Arturo »

A więc jestem po wymianie wkładów lusterek. Teraz po ok 30 sec lusterka są wyraźnie ciepłe, w porównaniu ze starymi różnica jest kolosalna :D Stare wkłady w ogóle nie grzały. Za nowe wkłady płaciłem 19 PLN a wymiana zajęła mi ok 30 min.

jurek 1771

#32 Post autor: jurek 1771 »

ktos wie gdzie jest bezpiecznik podswietlenia pokretel dmuchawa,temperatura,klima ?

Awatar użytkownika
SD72
Zafiromaniak
Imię: Sylwek
Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z18XE

#33 Post autor: SD72 »

bazyliszek72

TomCars
Przeglądacz
Imię: Tomasz
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#34 Post autor: TomCars »

Chlebek pisze:Witam,mam taki problem - ktoś miły zbił mi lusterko (prawe) a w aucie - konkretnie opel zafira a 1999 r. przed liftem .kupiłam nowy wkład,jednak ten różni się od starego... najgorsze jest to,że nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedniego,a lusterko na klej z allegro nie przetrwało dwudziestominutowej jazdy... Niech mi ktoś poradzi co robić,bo bez lusterka jeździć ciężko [;/] Załączam zdjęcia obu wkładów ( mocowania).Niestety jakoś nie mogę załączyć zdjęć,ale stara ramka ma takie metalowe elementy,nowy natomiast nie. Jakim cudem to nie pasuje,skoro dokładnie opisałam i podałam wszystkie potzrebne parametry?

Zobacz czy w obudowie nie ma pozostałości po starym wkładzie, przy wyciąganiu mogło popękać i zostać. A masz jakiś numer tego nowego wkładu co kupiłeś ?
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2017, 20:23 przez TomCars, łącznie zmieniany 1 raz.
1,9 CDTI,150KM,COSMO,OPC LINE,AUTOMAT,2010,PANORAMA,CZARNA PERŁA

Chlebek

#35 Post autor: Chlebek »

Mąż sprawdzał,nic tam nie ma... Sęk w tym,że nie wiem jaki numer miałby to być,na pudełku coś było,ale nie mam pewności o któy numer chodzi. Poniżej link do zdjęcia z pudełka
http://screenshot.sh/ovVKTovXlY1my
Wrzucam przy okazji linki do zdjęć starego i nowego elementu
http://screenshot.sh/oBuwEKA3L09t2 stary
http://screenshot.sh/m2931p6InZzpw nowy
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2017, 17:31 przez Chlebek, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Sebu$
-#Administrator
Imię: Sebastian
Auto: Yaponiec
Model: Inne
Oznaczenie silnika: Pb1.5

#36 Post autor: Sebu$ »

nowy wkład to chyba zamiennik i mocowania nie będa za dobrze pasowały :>

może kup całe lusterko w cenie samego wkładu
np. http://allegro.pl/lusterko-elektryczne- ... ml#thumb/2

ja tak zrobiłem i działa (przy okazji mam zapasowa obudowę i to pod kolor :) )

daleko chyba nie masz ;)
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu :evil:
Obrazek
i już wiem, że nie jestem stary - jestem po prostu RETRO ....
:lol:

TomCars
Przeglądacz
Imię: Tomasz
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#37 Post autor: TomCars »

No jeżeli mocowania są całkiem inne to może w środku jest wkład z innego auta, takie pomyłki się zdarzają bo do tego modelu jest jeden rodzaj wkładu.
1,9 CDTI,150KM,COSMO,OPC LINE,AUTOMAT,2010,PANORAMA,CZARNA PERŁA

Awatar użytkownika
misio
Bywalec
Imię: Michał
Auto: Zafira 2.0 opc
Model: A
Oznaczenie silnika: Z20LET
#38 Post autor: misio »

TomCars pisze:No jeżeli mocowania są całkiem inne to może w środku jest wkład z innego auta, takie pomyłki się zdarzają bo do tego modelu jest jeden rodzaj wkładu.
Zgadzam się z tym, wkłady pasują czy oryginał czy zamiennik dedykowany do konkretnego modelu, jedyne różnice jakie spotkałem to różne rozmieszczenie wtyczek/styków do podłączenia kabli w przypadku luster z opcją podgrzewania, ale to też nie problem
Kiedy zabijemy ostatnie zwierzę, złowimy ostatnią rybę, zetniemy ostatnie drzewo, zatrujemy ostatnią rzekę - zrozumiemy, że pieniędzy nie da się jeść.... howk !!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”