czujnik temperatury zewnętrznej

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
maxiok

#31 Post autor: maxiok »

A sprawdzałeś czy działa poprawnie?
Tutaj masz o sprawdzeniu jak:
tu

SeDay

#32 Post autor: SeDay »

Tam jest pokazane jak sprawdzić czy jest sprawny i zalecają ze najlepiej wymienic ale i to nie jest problemem bo koszt nie duży i łatwy montaż.

Mam tylko jedno pytanie: Czy siedząc w samochodzie coś się tam ustawia czy nic się nie rusza?

maxiok

#33 Post autor: maxiok »

Byłem sprawdzić u mnie w GID-zie nie idzie nic pozmieniać z temp.

W instrukcji jest napisane że jeżeli pali się --,-*C lub F to jest jakaś usterka, oczywiście jak to w instrukcji pisze że trzeba zgłosić się do ASO ;)

N0B0DY

#34 Post autor: N0B0DY »

w którym miejscu znajdować powinen się czujnik w zafira A OPC? w zwykłej w zderzaku a u mnie nie widze nic w kratce i wisi luzem, kupiłem nowy bo stary się popsuł ale nie wiem gdzie go wpiąć? czy ma wisieć tak luzem?

Awatar użytkownika
Sumik
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira B OPC 300+
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z20LEH

#35 Post autor: Sumik »

W kratce zderzaka jest taki otwór w który wkłada się ten czujnik. Lepiej to widać od drugiej strony ( od wewnątrz) ale może i od dołu coś zobaczysz.
Obrazek
Ostatnio zmieniony 21 gru 2016, 15:07 przez Sumik, łącznie zmieniany 1 raz.

N0B0DY

#36 Post autor: N0B0DY »

nie widziałem dlatego pytam, musze przyjrzeć się bardziej :)

Faktycznie jest na samym dole, już zmieniłem i wpiąłem. Wyskoczył mi pewnie jak w zająca trafiłem w środku miasta, zderzak połamany i kratka też.
Ostatnio zmieniony 22 gru 2016, 16:36 przez N0B0DY, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”