Problemy związane z elektrycznymi i podgrzewanymi lusterkami
Moderator: Sebu$
Raczej standard. W astrze F też lusterka wyłączały mi się po ok 15 minutach. Jedynie tylną szybę trzeba było wyłączać samemu - miała osobny włącznik.Jaymzarf pisze: Aż mi się zachciało to sprawdzić i... mi się nie wyłącza
Czy to może tylko w pewnych wersjach wyposażenia???
U Ciebie może coś nie ta z przekaźnikiem lub cóś.
Witam. mam problem. rozebrałem u siebie w ZA oba lusterka, maty są sprawne bo podłączone na krótko. miernikiem napięcie nie dochodzi do lusterek bezpieczniki są sprawne pozatym grzeje sie szyba. mam pytanie czy są do ogrzewania 2 czy 1 przekaźnik? jeden napewno do szyby ale niewiem czy do lusterek też. wiązki w drzwiach wyglądają na ok. ewentualnie jakby ktoś wiedział które piny na kostkach są to bym sobie przedzwonił. i czy po wpięciu w kompa wykarze co jest uszkodzone w tych lusterkach?? z góry dziękuję za odpowiedź
pozdrawiam
pozdrawiam
Rok temu po zimie nie działała mi regulacja lusterek. Jakoś rozruszałem je naciskając na przemian . W tym roku jakoś mi nie wychodzi. Czasem w jedną stronę trochę ruszy, czasem w dwie. Do silniczków napięcie dochodzi, bo po każdym naciśnięciu przycisków lusterka poruszają się delikatnie lub opuszczają/podnoszą. Ma ktoś patent na to?
Vojti mam podobny problem.
Prawe lustro chodzi w każdym kierunku natomiast lewe tylko w lewo i prawo. Początkowo Zośką jeździła żona i twierdziła ze wszystko z lustrami było ok. W zimie nawet tego nie ruszałem z obawy że przymarzło i że może coś urwę. Bedąc ostatnio u elektryka w poszukiwaniu wiązki do tempomatu i po rozkręceniu kolumny kierowniczej i deski i ponownym jej złożeniu zaczęło prawe lustro chodzić we wszystkich kierunkach -przypadek?
Ja na elektryce ograniczam się do wkręcenia lub wymiany żarówek- poprostu się na tym nie znam. Może nam ktoś podpowie co jest nie halo.
Prawe lustro chodzi w każdym kierunku natomiast lewe tylko w lewo i prawo. Początkowo Zośką jeździła żona i twierdziła ze wszystko z lustrami było ok. W zimie nawet tego nie ruszałem z obawy że przymarzło i że może coś urwę. Bedąc ostatnio u elektryka w poszukiwaniu wiązki do tempomatu i po rozkręceniu kolumny kierowniczej i deski i ponownym jej złożeniu zaczęło prawe lustro chodzić we wszystkich kierunkach -przypadek?
Ja na elektryce ograniczam się do wkręcenia lub wymiany żarówek- poprostu się na tym nie znam. Może nam ktoś podpowie co jest nie halo.