Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam ponownie .Tak myslałem pozyczyłem akumulator na 2 dni i było wszystko OK.Czyli prosty wniosek CZEKA MNIE WYDATEK. Dzieki wam za podpowiedzi POZDROWIOMKA
U mnie było tak samo i nawet wspomaganie niedomagało zaraz po rozruchu.Szukałem i doszedłem do klemy minusa,która była zaśniedziała.Oprócz tego,przeczyściłem styki przewodów przykręconych do głównego przewodu i masę do karoserii.Wszystko psiknąłem kontaktem i chodzi...
qba1970 pisze:objawy j/w zdarzają się przy zmianie biegów lub np. przy wrzucaniu na luz. jest to objaw minimalny ale irytujący. jakieś sugestie? pozdrawiam
Zmiana biegów obroty silnika spadają razem z obrotami alternatora więc spada ładowanie.
Zmiana biegów to samo więc pytanie:
Jakie napięcie na aku ? przy zapalonym silniku na luzie i jakie po przegazowaniu,prawdopodobnie słaby aku lub regulator napięcia uwalony,ma być 14.4V na wolnych obrotach.Ja mam takie.
Było o tym dużo na forum. Zmiany regulatora napięcia, nawet całego alternatora nie przynosiły skutku. Bodajże kolega mattai pisał że przy wymianie napinacza paska problem ustąpil.
To jest problem ale nic z tym nie zrobisz.uroda zochy.Z początku mnie trochę denerwowało ale teraz mam to w tyle.Najważniesze,że przy tych mrozach inni zostają na parkingu a ja jak do tej pory zawsze odjeżdżam.
U mnie przygasaja swiatla jak puszcze pedal gazu. A szwagier w Vectrze ma gorzej bo mu caly czas mrugaja swiatla raz mniej raz wiecej. Ponoc tak ma byc.....
Jak puścisz pedał gazu to przygasają bo się świece żarowe załączają. U mnie też tak jest, jak złapie temperaturę to tego zjawiska nie ma. Wcześniej miałem podłączoną diodę aby sprawdzić dojście napięcia do świec i ten właśnie efekt zauważyłem. Sam nie wiem czy tak musi być może coś się dzieje z przekaźnikiem a może z kompem że tak steruje.
a u mnie światła na wolnych obrotach przygasają w tedy gdy skręcam kierownicą, jak wyjaśnił mi mechanik , po prostu załącza się wspomaganie i jest większy pobór mocy,