[A] Znalazłem złącze, wtyczkę, gniazdo, przycisk - do czego?
Moderator: Sebu$
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
mateuszjarosz7 pisze:Witam. Czy ktoś wie do czego służy to coś na załączonym zdjęciu??
Chyba ktoś sobie założył dodatkową pompe próżniową tz odkurzacz , słabo widać opisz jakie przewody z tego wychodzą szczególnie gdzie idzie ten środkowy czarny bo widze że to coś jest zasilane.może to urządzenie ma jakieś napisy tabliczke porób fotki.
Zrób większe foto i zaznacz gdzie idą przewody nie spotkałem się z takim czymś w zafirach A.
Ostatnio zmieniony 25 mar 2016, 20:33 przez Dziadek13, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zafiromaniak
- Model:
-
- Zafiromaniak
- Imię: Janusz
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Też myślę żeby sobie coś takiego założyć, bo co tu dużo mówić - wspomaganie w Zośce (mojej) jest kijowe w porównaniu do nowoczesnych aut zwłaszcza przy małych prędkościach obrotowych silnika.Dziadek13 pisze:Obrazekmateuszjarosz7 pisze:Witam. Czy ktoś wie do czego służy to coś na załączonym zdjęciu??
Chyba ktoś sobie założył dodatkową pompe próżniową tz odkurzacz (...)
Janusz
-
- Zafiromaniak
- Imię: Janusz
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Dziadek, ja myślę że to może być pod pedał hamulca podłączone (pod włącznik stop), ale kto wie... Pytanie dokąd idą z tego rurki?Dziadek13 pisze:Zdejmij tą klapke tego coś z tyłu jest na zatrzaskach i daj foto, czy to coś wydaje jakieś dźwięki jak zalączysz nie wiem silnik czy jakieś urządzenia w samochodzie ?.
Janusz
-
- Zafiromaniak
- Model:
- Rybka
- Zafiromaniak
- Imię: ROBERT
- Auto: ZAFIRA B
- Model: CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
W otworze widać 2 (linki lub wężyki) i przewód el.
Z tego urządzenia obok aku wychodzi 1 (linka lub wężyk) i przewod el.
Wnioskuję że z tego urządzenia coś wchodzi do wnętrza auta i wychodzi z niego.
Zerknij gdzie prowadzi ten 2 (wężyk, linka).
Może te urządzenie to jakiś kompresorek. Np do klaksonu (fanfary) lub coś w tym stylu.
Z tego urządzenia obok aku wychodzi 1 (linka lub wężyk) i przewod el.
Wnioskuję że z tego urządzenia coś wchodzi do wnętrza auta i wychodzi z niego.
Zerknij gdzie prowadzi ten 2 (wężyk, linka).
Może te urządzenie to jakiś kompresorek. Np do klaksonu (fanfary) lub coś w tym stylu.
-
- Zafiromaniak
- Model:
Na moje oko to jakieś wspomaganie czegoś tam... Być może auto było przerabiane na auto dla osoby niepełnosprawnej? Może to "automatyczne" sprzęgło? Coś takiego można zamontować w prawie każdym aucie - pytałem w pewnej firmie jak ojcu "obcięto" lewą nogę, a chciał prowadzić, ale akurat to urządzenie wygląda jak duże serwo do hamulców, ale może to jakieś stare...
Mateuszu - sprawdź gdzie te kable/linki idą, bo trudno nam coś poradzić, co nie zmienia faktu, że jest to jakaś dokładana instalacja
Mateuszu - sprawdź gdzie te kable/linki idą, bo trudno nam coś poradzić, co nie zmienia faktu, że jest to jakaś dokładana instalacja