[A] Domykanie szyb z pilota

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Kubuss5

#46 Post autor: Kubuss5 »

Ja mam wersję SPORT. Jakim sposobem domknąć szyby w mojej Zafirce 2.0 DTI 2002?? Próbowałem sposobu 2 x naciśniecia na pilocie klawiszu zamykania auta. Znacie jakiś inny sposób?? :/

Awatar użytkownika
BajBus
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#47 Post autor: BajBus »

wsadź kluczyk do zamka i zamknij drzwi, a później przekręć drugi raz w tą samą strone i przytrzymaj chwilę, to sie powinny zamknąć...

bo jeśli nie masz zrobionego odpowiedniego układu jak napisał miehor w poście przed tobą to nie będzie działało ...

BTW mam zrobione domykanie :)
tylko żeby domykał sie szyber trzeba wstawić kondensator min 450...
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)

progan

#48 Post autor: progan »

No to ja się jeszcze zapytam, jak usunąć usterkę. Po przekręceniu kluczyka w zamku nie domyka mi się tylna lewa szyba - reszta domyka się prawidłowo. Czy można to jakoś 'zaprogramować' na nowo?

Anony Mous

#49 Post autor: Anony Mous »

Pewnie masz zerwany przewod w tylnych drzwiach - czesto sie to zdarza. Ewentualnie nie masz go o ogole (tak jak u mnie - niezly ewenement - brak kabla od domykania szyb w tylnych lewych drzwiach ;))

progan

#50 Post autor: progan »

Hmmm. Ale czy zerwany przewód nie wpłynąłby na zamykanie szyby z przełącznika na drzwiach? Czy tam idzie każdy przewód do czegoś innego? Do otwierania, zamykania, domykania, blokowanie zamka, odblokowanie itd?
Poniżej foto wtyczki z drzwi (prawy-tył). Ma to ktoś już obmierzone? :-)
Obrazek

Anony Mous

#51 Post autor: Anony Mous »

POszukaj kabla czarno-brazowego, pin nr 9 na tym zlaczu

Zlacze

progan

#52 Post autor: progan »

OK, będę szukał. I jeszcze... w książce "Sam naprawiam..." znalazłem jeszcz coś takiego (może przyda się komuś).

Obrazek

progan

#53 Post autor: progan »

Dla potomnych :-) Wykonanie czynności podanych w książce (skan w moim poście powyżej) pomogło i szyba już działa – domykane są już wszystkie cztery szyby. Niniejszym temat uważam za zakończony. Koledze wiewora dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam.

zymek

#54 Post autor: zymek »

mam problem ponieważ nie moge domykać szyb z kluczyka a gdy zamykam dzwi w zamku to wtedy sie domykają ??!!!!
co jest ???

Awatar użytkownika
BajBus
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#55 Post autor: BajBus »

a może najpierw dzień dobry?
później jest coś takiego jak opcja szukaj

i powinno Ci znaleźć to: domykanie szyb z pilota

temat do zamknięcia
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)

dejna

#56 Post autor: dejna »

no to zamykam

marko425

#57 Post autor: marko425 »

chciałbym się dowiedzieć coś o możliwości zamykania szyb z pilota w zafirze słyszałem ze można kupić taką płytkę którą wystarczy tylko gdzieś tam wpiąć i już.Gdzie można kupić taką płytkę i gdzie ją wpiąć i cena takiej płytki.;)

KOPERNIK

#58 Post autor: KOPERNIK »

Witam.marko425, masz tu link i poczytaj a wszystko się wyjaśni..

http://www.allegro.pl/item915710601_dom ... uning.html

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#59 Post autor: MieHor »

Kolego marko425, opcja "Szukaj" nie boli - ten temat był już mocno wałkowany na naszym forum. Można to wszystko zrobić samodzielnie albo skorzystać z porady wyżej.
Poczytaj tutaj: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... sc&start=0

dejna

#60 Post autor: dejna »

w związku z powyższym temat zamykam i mam jeszcze prośbę do marko425: wypadałoby odwiedzić jeszcze dwa działy:

1. Powitalnia

2. Moja Zafira

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”