[A] - problemy związane z użytkowaniem alarmów
Moderator: Sebu$
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
To jest syrena alarmowa ze swoim zasilaniem w środku ładowana z akumulatora a tym kluczykiem wyłączasz dźwięk lub załączasz .Teraz czy syrenka jest sterowana minusem czy plusem ?,czy masz orginalny kluczyk z pilotem czy dodatkowo masz pilota ?.Dodatkowo widze może i źle ale te kabelki nie są podłączone niebieski biały czerwony,czyli brak zasilania i sterowania aku w syrence nie ma zasilania może jest rozładowany.
1. Mam oryginalny kluczyk, nie mam dodatkowego pilota
2.Te kabelki są przylutowane w tą płytkę (bodajże niebieski i biały) w środku syreny bo wczoraj rozkręcałem i widziałem a czerwony i czarny do czegoś co przypomina okrągłe srebrne kółko znajdujące się pod płytką.
3. Co do tego czy sterowana jest minusem czy plusem to jutro ustalę.
2.Te kabelki są przylutowane w tą płytkę (bodajże niebieski i biały) w środku syreny bo wczoraj rozkręcałem i widziałem a czerwony i czarny do czegoś co przypomina okrągłe srebrne kółko znajdujące się pod płytką.
3. Co do tego czy sterowana jest minusem czy plusem to jutro ustalę.
- oki
- Mieszkaniec
- Imię: Darek
- Auto: Zafira B 2.0 Panorama
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Tak jak Dziadek13 napisał, to na zdjęciu to jest sama syrenka z podtrzymaniem wewnętrznym.
Ogólnie sądząc po jej wyglądzie to podtrzymania nie ma bo akumulatory to są już padnięte z reguły po 3 latach. Problem może być też ze stacyjka tej syrenki może nie łączyć jak nalezy dla tego nie wyje.
Ta syrenka jest tylko elementem wykonawczym, w samochodzie masz schowaną centralkę od alarmu.
Ogólnie sądząc po jej wyglądzie to podtrzymania nie ma bo akumulatory to są już padnięte z reguły po 3 latach. Problem może być też ze stacyjka tej syrenki może nie łączyć jak nalezy dla tego nie wyje.
Ta syrenka jest tylko elementem wykonawczym, w samochodzie masz schowaną centralkę od alarmu.
- Dziadek13
- Zafiromaniak
Matys27 pisze:1. Mam oryginalny kluczyk, nie mam dodatkowego pilota.
Myśle że niema dodatkowej centralki to jest samoróbka.oki pisze:w samochodzie masz schowaną centralkę od alarmu.
Tylko to mnie ciekawi.
Matys27 pisze:Co zrobić żeby znowu były sygnały dźwiękowe podczas zamykania i otwierania drzwi (jakbym nie usłyszał nie drążyłbym tematu) ??.
- oki
- Mieszkaniec
- Imię: Darek
- Auto: Zafira B 2.0 Panorama
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Szkoda ze kolega z Radomia, bo bym obejrzał co tam ma nawyrabiane z tym alarmem.
Tak na odległość to zgadywanka, a do alarmu nie potrzebuje pilota może brać sygnały z centralnego.
A może z innej beczki, takie głupie pytanie masz jakąś diodę migającą od sygnalizacji działania tego alarmu?
Szkoda ze kolega z Radomia, bo bym obejrzał co tam ma nawyrabiane z tym alarmem.
Tak na odległość to zgadywanka, a do alarmu nie potrzebuje pilota może brać sygnały z centralnego.
A może z innej beczki, takie głupie pytanie masz jakąś diodę migającą od sygnalizacji działania tego alarmu?
Witam panów. Mam pytanie odnośnie alarmu jest fabryczny zostawiam samochód zamykam go klikając tylko raz a pomimo to alarm załącza się nagminnie najczęściej około 3-6.30 rano budząc wszystkich wokół. Bez żadnego powodu po prostu nagle się zaczyna drzeć czasami mam problem go wyłączyć nie reaguje na nic. Czasami tylko hałasuje bez awaryjnych czasami mryga tylko awaryjnymi bez syreny czasami jak tej nocy 8 razy za noc nawet gdy go otworze i odpalę nie pomaga to nie jest to mój pierwszy samochód z alarmem zawsze było ok tu sądzę że coś jest uszkodzone jak by coś elektronicznego było zawilgocone i wtedy akcja darcie się zaczyna. Może Wy coś wymyślicie. Tu diagnostyka szarpnie mnie z 80 funtów minimum a może uda się to zrobić samemu. Pozdrawiam wszystkich ownerów Zosiek.
- Dziadek13
- Zafiromaniak
Sprawdź czy masz syrene z podtrzymaniem aku w środku,możliwe że podtrzymanie nie wytrzymuje do rana rozładowuje sie i możliwe że wtedy wykrywa zaniżone napięcie i włącza sie alarm.strif3r pisze:Witam panów. Mam pytanie odnośnie alarmu jest fabryczny zostawiam samochód zamykam go klikając tylko raz a pomimo to alarm załącza się nagminnie najczęściej około 3-6.30 rano budząc wszystkich wokół.