Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam.A ja mam z kolei pytanie natępujące: Narazie wycieraczki działają ale jak kończą działanie to przez pare sekund po dojsciu do pozycji wyjsciowej slychać jakieś walenie tuk tuk tuk tak jakby przy podszybiu. Jakieś sugestie koledzy?? Nie chcialbym znowu wizyty mieć na warsztacie.Pozdrawiam
FUTBOL TO NIE SPRAWA ŻYCIA I ŚMIERCI.... ....TO WIECEJ NIŻ TO
W silniczku wycieraczek masz styk który ma doprowadzić wycieraczkę do pozycji spoczynkowej po wyłączeniu wycieraczki przełącznikiem przy kierownicy,możesz mieć brudne styki tego wyłącznika ,zostają jeszcze zacierające się sworznie ramion wycieraczek.
wojto1974 pisze:jak kończą działanie to przez pare sekund po dojsciu do pozycji wyjsciowej slychać jakieś walenie tuk tuk tuk tak jakby przy podszybiu. Jakieś sugestie koledzy?? Nie chcialbym znowu wizyty mieć na warsztacie.Pozdrawiam
No to może masz ten przypadek tuk tuk tuk czyli wyrobione ząbki.
Ja mam problem tego typu ze wycieraczki zaczely dzialac tak ze ledwo po szybie sie toczyly i to na najszybszej opcji a teraz wogole nie dzialaja :<....Jak mozecie to pomozcie....Z gory dzieki
miałem tak 2 razy - zdemontuj osłonę [plastik] na podszybiu - bedziesz mieć dostęp do mechanizmów wycieraczek i WD40 - na wszystkie łączenia, elementów, które sie poruszają
Michał0123 pisze:Ja mam problem tego typu ze wycieraczki zaczely dzialac tak ze ledwo po szybie sie toczyly i to na najszybszej opcji a teraz wogole nie dzialaja :<....Jak mozecie to pomozcie....Z gory dzieki
mam problem opel zafira 20 dti 2003 r wycieraczki przedniej szyby nie działa ruch praca przerywana i po naciśnięciu spryskiwaczy brak ruchu . Ruch szybki ok ale po przełączeniu z szybkiego na przerywaną prace wycieraczki pozostają w obojętnej pozycji czy to wina jest jakiegoś przekaznika czasowego
kol Zdzich przekażniki zamieniałem z innymi bo mają takie same styki
[ Dodano: Pią Sie 12, 2011 20:46 ]
miim zdaniem to wina czasowego bo nie startuje czas pracy wycieraczek jak przy spryskiwaczach i pracy wolnej czasowej tylko gdzie ten czasowy się znajduje
Nie wiem jaki masz układ skrzynki bezpieczników przekaźnik jest jeden R9 a w drugim układzie jest 124 nie ma czasowego wszystko w jednym możliwe że masz coś z manetką.
Panowie, mam wycieraczki MOTGUMa 2x600mm i gdzieś na środku szyby się stykają, przez co jedna odrywa się od szyby i zostawia nie starte, a czasem nawet blokują! (okropny huk). Co z tym fantem zrobić?