[A] Domykanie szyb z pilota
Moderator: Sebu$
Mam problem odnośnie samoczynnego otwierania i zamykania szyb po naciśnięciu i chwilowym przytrzymaniu przycisku od otwierania szyb (chodzi o to że po chwilowym przytrzymaniu przycisku od otwierania/zamykania szyb i jego puszczeniu szyby dalej juz samoczynnie się zamykały/otwierały tak że nie trzeba było cały czas trzymać naciśniętego przycisku.
Zima się skończyła i widzę że tylko przy drzwiach od pasażera z przodu ta opcja nadal działa w pozostałych nie
Ktoś ma jakieś pomysły dlaczego nie działa reszta
Zima się skończyła i widzę że tylko przy drzwiach od pasażera z przodu ta opcja nadal działa w pozostałych nie
Ktoś ma jakieś pomysły dlaczego nie działa reszta
Ahaaaaaa
Takie buty nie wpadłbym na to aby programować szyby
Musze sprawdzić dziwne tylko że w lewych przednich drzwiach działa a w reszcie nie...
Szczerze to wyjmowałem akumulator to raz a raz go nawet rozładowałem więc z tego co mówicie to będzie przyczyną.
Wrócę do domu to sprawdzę.
Podziękował za szybką odp
Takie buty nie wpadłbym na to aby programować szyby
Musze sprawdzić dziwne tylko że w lewych przednich drzwiach działa a w reszcie nie...
Szczerze to wyjmowałem akumulator to raz a raz go nawet rozładowałem więc z tego co mówicie to będzie przyczyną.
Wrócę do domu to sprawdzę.
Podziękował za szybką odp
mam pytanie dotyczace szyby.gdy otwieram samochod kluczykiem to szyba w tylnych drzwiach po stronie kierowcy sama sie otwiera.nie wiem co sie dzieje,prosze o pomoc.
- BajBus
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
najpierw wypadało by się przywitać, później trochę poszperać na forum bo coś podobnego już było (mi się wydaje) no i na koniec nie ten dział... więc przenoszę...
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
Ja też się chętnie więcej dowiem, bo zawsze brakowało mi funkcji otwierania szyb kluczykiem, bez wsiadania do nagrzanego autaBajBus pisze:a coś więcej? bo ciekawa teoriaSurf pisze:kwestia ustawienia alarmu
A tak na poważnie, to może być raczej uszkodzenie układu domykającego, a nie kwestia ustawienia samego alarmu.
Jakie masz drugie auto?Surf pisze:napisz jaki masz alarm to przytoczę cytat z instrukcji
sQcha
"A tak na poważnie, to może być raczej uszkodzenie układu domykającego, a nie kwestia ustawienia samego alarmu."
w takim razie mam w drugim samochodzie walnięty "układ domykania szyb" i co gorsza fabrycznie mi tak popsuli
Ja w oplu (a jeżdżę już 3) nie spotkałem opcji otwierania szyby alarmem. Istnieje możliwość domykania szyb, czy to za pomocą alarmu, czy to za pomocą kluczyka.
No chyba, ze kolega sp1968 ma nie fabryczny alarm, to rzeczywiście może być taka opcja.
Poczekajmy na więcej szczegółów.
Drugi samochód to punto żony , znajomy z pracy w vectrze B ma otwieranie szyb z pilota (alarm nie jest seryjny) . Napisałem że najprawdopodobniej ustawienie alarmu ponieważ spotkałem się z podobną sytuacja w alfie 156 leciwej z seryjną centralka , tylko że przednia szyba się otwierała , byliśmy u elektryka i ustawił tak że po wyłączeniu alarmu szyba wracała do położenia przed zamknięciem... Ja osobiście zaczął bym od instrukcji żebym zbędnych pieniędzy nie wydawać