Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam Mój problem jest podobny tylko że z miejsca kierowcy tylne szyby mogę opuszcza i dźwigac, natomiast sterowanie w tylnych drzwiach nie działa. Wątpie żeby z obu stron przetarły sie kable, czy zacząc od sprawdzenia tych kabelków? Proszę o rade.
Witam serdecznie jestem nowy i z góry przepraszam,że daje nowy temat choć sie powtarza.
Mam problem z elektryką tylniej szyby od strony kierowcy a mianowicie szyba nie opuszcza sie i nie zamyka zarówno z panelu kierowcy jak i pasażera od strony kierowcy. Sprawdzałem kable i prąd jest więc ta możliwość odrzucam. Kable przy silniczku też sprawdzałem. Nie działa również domykanie szyb z kluczyka. Co może byc tego przyczyną, nie krytykujcie bądźcie wyrozumiali i pomóżcie.
A sam silniczek sprawdziłeś :>
Skoro jest napięcie i kable są całe to pozostaje chyba tylko silniczek.
Lewe tylne drzwi są ponoć pięta achillesowa Opla i wielu ma problemy z tą szybą.
Koledzy mam pytanie: czy w zośce po lifcie w tylnych drzwiach są dociągnięte przewody aby móc podłączyć siłowniki do szyb???? Mam tylne szyby na korbkę czy jest mozliwość przerobienia tego na elektrykę??
Dzięki i pozdrawiam
Jak znajdę czasu troszkie to zobaczę ale wydaje mi się że powinny być ,opel zakłada praktycznie całe okablowanie a potem tylko podłącza się odpowiednie wyposażenie,ja np mam koło światła nad lusterkiem 2 wtyczki dodatkowo a nie wiem do czego są .
Tego nie wiem ale raczej tak ,wiązki kabli układane są na specjalnych szablonach ,i raczej nie zmieniają szablonów ,możliwe są zmiany ale takie jak kable do szyb elektr to raczej kładą wszystkie drzwi.
olo018 pisze:Jak znajdę czasu troszkie to zobaczę ale wydaje mi się że powinny być ,opel zakłada praktycznie całe okablowanie a potem tylko podłącza się odpowiednie wyposażenie,ja np mam koło światła nad lusterkiem 2 wtyczki dodatkowo a nie wiem do czego są .