wymiana zarowki przedni klosz
Moderator: Sebu$
wymiana zarowki przedni klosz
Witam mam pytanie odnosnie wymiany zarówki mijania w przednim reflektorze jak to zrobic podpowie ktos???
dzieki i pozdr.
dzieki i pozdr.
otwierasz maskę, łapiesz za wtyczkę spalonej żarówki, przekręcasz, wyjmujesz całość, następnie z wtyczki wyjmujesz spaloną żarówkę, zakładasz nową, nie dotykając bańki, i wraz z wtyczką wkładasz w klosz, przekręcasz i kontrola, czy świeci
a do całej zabawy poproś jakieś dziecko, albo chociaż jakąś dziewczynę projektanci GM nie pomyśleli, że żarówkę czasem może będzie wymieniał i mężczyzna nie ma jak obrócić ręki, jeśli uda Ci się ją włożyć. wiele osób wyjmuje filtr powietrza, jeśli to ta strona. czasem pomaga wyjęcie najpierw żarówki kierunkowskazu. no pogrzebiesz to sobie wypracujesz system. nie zapomnij żeby zobaczyć mniej więcej pod jakim kontem wtyczka wychodzi z klosza, wtedy łatwiej z powrotem włożyć powodzonka
to screen z instrukcji:
a do całej zabawy poproś jakieś dziecko, albo chociaż jakąś dziewczynę projektanci GM nie pomyśleli, że żarówkę czasem może będzie wymieniał i mężczyzna nie ma jak obrócić ręki, jeśli uda Ci się ją włożyć. wiele osób wyjmuje filtr powietrza, jeśli to ta strona. czasem pomaga wyjęcie najpierw żarówki kierunkowskazu. no pogrzebiesz to sobie wypracujesz system. nie zapomnij żeby zobaczyć mniej więcej pod jakim kontem wtyczka wychodzi z klosza, wtedy łatwiej z powrotem włożyć powodzonka
to screen z instrukcji:
Troszkę mniej wygodnie jest z prawa bo przeszkadza obudowa filtra. Ale ogólnie gorszy dostęp widziałem w Astrze II.
Ostatnio przepaliła mi się jedna, wymieniłem i jak tylko włączyłem od razu padała druga nawet nie zauważyłem żeby się zapaliła. Więc stare prawidło sią potwierdziło - jak wymieniać żarówki to parami.
Szkoda że te H7 są sporo droższe.
Ostatnio przepaliła mi się jedna, wymieniłem i jak tylko włączyłem od razu padała druga nawet nie zauważyłem żeby się zapaliła. Więc stare prawidło sią potwierdziło - jak wymieniać żarówki to parami.
Szkoda że te H7 są sporo droższe.
Po co pakować mocniejsze - na krócej starczą tylko. Poza tym ja mam halogeny i w nocy używam tylko czasami i to zeby sprawdzić czy jeszcze świecą. Nie ma aż takiej dużej różnicy - no chyba że jest mokra nawierzchnia i światło się odbija wtedy bardziej pomagają.
No a jak już to kupuj porządne żarówki żeby bardziej tobie oświetlały drogę niż innym z na przeciwka oczy...
No a jak już to kupuj porządne żarówki żeby bardziej tobie oświetlały drogę niż innym z na przeciwka oczy...
nie nie śmieję się po postu trzeba się trochę pobawić. za 2, 3 razem już szybko pójdziewendi1 pisze:Rzadki czemu sie smiejesz
ludzie polecają osram night breaker, philips blue vision, z tym że one trochę kosztują. masz poczytaj trochę, jest porównanie kilku żarówek:
http://www.auto-swiat.pl/wydania/artykul.asp?Artykul=22303&Strona=1
- BajBus
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
panowie temat żarówek był już poruszany, więc prosze sie przenieść do tamtego tematu, a w tym nie spamować...
..albo spamować dalej i oczekiwać na pisemne upomnienia
..albo spamować dalej i oczekiwać na pisemne upomnienia
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Nie trzeba narządzi - tylko trzeba się pomęczyć za pierwszym razem :> i uważać na dłoniePedros12 pisze:,trzeba jakis narzzędzi żeby je zdemontować ??
- Albert Einstein
- Robert LTM
- Zafiromaniak
- Imię: Robert
- Auto: Opel Zafira B 1.9CDTI SPORT
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH