Wtyczka przepływomierza 5-pin Zafira A 2.0 DTI
Moderator: Sebu$
Wtyczka przepływomierza 5-pin Zafira A 2.0 DTI
Witam,
Kilka dni temu mój ojciec zakupił opla Zafirę A z 2001 roku z silnikiem 2.0 DTI 101KM, z tym że ktoś połączył na krótko przewody od przepływomierza ( 5 pinów ) i zachował złą kolejność. Teraz mam prośbę czy ktoś z szanownych forumowiczów mógłby mi zrobić zdjęcie kostki z przewodami do niej idącymi, ewentualnie do którego PINU jaki kolor kabelka idzie.
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Kilka dni temu mój ojciec zakupił opla Zafirę A z 2001 roku z silnikiem 2.0 DTI 101KM, z tym że ktoś połączył na krótko przewody od przepływomierza ( 5 pinów ) i zachował złą kolejność. Teraz mam prośbę czy ktoś z szanownych forumowiczów mógłby mi zrobić zdjęcie kostki z przewodami do niej idącymi, ewentualnie do którego PINU jaki kolor kabelka idzie.
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Dziękuję kolego. Hmmm, to w tym naszym egzemplarzu są inne niektóre kolory. Jest biało-niebieski, brązowo-szary, brązowo-czerwony, brązowo-biały oraz czerwono-niebieski. Wyglądają na oryginalne, chyba że jakieś jeszcze druciarstwo po drodze było gdzieś.
Sugeruje się tabelką w której są podane kolory których nie mam przy wtyczce . Spróbuję to jakoś opanować. Ale jakby ktoś miał zdjęcie wtyczki bez przeróbek (jak na zdjęciu wyżej) to niech się nie krępuje tylko umieści tutaj
- Rybka
- Zafiromaniak
- Imię: ROBERT
- Auto: ZAFIRA B
- Model: CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
W kolejnosci od lewej.
Brązowo biały / czerwono niebieski / brązowy/ brązowo czerwony/ niebiesko biały
Zafira 2.0 DTI 101 KM 2001R
W kolejnosci od lewej.
Brązowo biały / czerwono niebieski / brązowy/ brązowo czerwony/ niebiesko biały
Zafira 2.0 DTI 101 KM 2001R
Ostatnio zmieniony 11 sty 2017, 20:06 przez Rybka, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
Ciekawe powinno być 5 pinów w przepływce chyba że czujnik temperatury masz w czujniku doładowania, z resztą @Rybka ma ten sam silnik i podał ci 5 przewodów czyli 5 pinów,możliwe że przepływka też trefna.
Ostatnio zmieniony 11 sty 2017, 21:05 przez Dziadek13, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Janusz
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Ja mam przepływkę 4-pin i do wtyczki wchodzą 4-kable, chociaż sam wtyk jak i gniazdo w przepływce są na 5-pin tylko jedno miejsce jest niewykorzystane.Dziadek13 pisze:Ciekawe powinno być 5 pinów w przepływce chyba że czujnik temperatury masz w czujniku doładowania, z resztą @Rybka ma ten sam silnik i podał ci 5 przewodów czyli 5 pinów,możliwe że przepływka też trefna.
Janusz