Witam jako nowy użytkownik forum z góry przepraszam jeśli tematem nie trafiłem do odpowiedniego działu.
Ale do sedna sprawy w swojej zafirze miałem wyświetlacz komputera typu Board Info Display "BID" wraz ze sterowaniem w prawej manetce wszystko działało jak trzeba do czasu aż wyświetlacz po prostu zrobił się pomarańczowy tak jak by się wylał. Wymieniony został na typ Multi Info Display "MID" z tym że nie działa przełączanie funkcji z manetki tak jak było to we wcześniejszym wyświetlaczu.Działa tylko temperatura , data i godzina. I tu moje pytanie czy ten wyświetlacz nie ma tej opcji "z zapewnień sprzedawcy ma działać" czy trzeba je jakoś aktywować .
Pozdrawiam
Wyświetlacz komputera BID zamieniony na MID
Moderator: Sebu$
Wyświetlacz komputera BID zamieniony na MID
Ostatnio zmieniony 15 sty 2017, 18:21 przez MarcinO, łącznie zmieniany 1 raz.
- tomzam
- Mieszkaniec
- Imię: Tomek
- Auto: Opel
- Model: ZafiraA
- Oznaczenie silnika: DTH
inne sa instalacje elektryczne tych wyświetlaczy i z innymi radiami one współpracują
musisz kupić taki jak był żeby działało albo modyfikować instalacje
inne sa instalacje elektryczne tych wyświetlaczy i z innymi radiami one współpracują
musisz kupić taki jak był żeby działało albo modyfikować instalacje
Ostatnio zmieniony 15 sty 2017, 19:59 przez tomzam, łącznie zmieniany 1 raz.
O reanimacji coś czytałem ale niestety mojego chyba już nic nie uratuje , dostał się przypadkowo pod koło Zośki i skończyło się to bardzo źle dla niego.ryba1 pisze:taki wyświetlacz można zregenerowaćMarcinO pisze: zrobił się pomarańczowy tak jak by się wylał.
Czas na post w dziale "Kupię".
Pozdrawiam.
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
na pw wyślę Ci nr do speca od takich rzeczy.korzystałem tez z Jego usług i jest godny poleceniaMarcinO pisze:chyba już nic nie uratuje