Demontaż reflektora
Moderator: Sebu$
-
- Debiutant
- Imię: Tomek
- Auto: Opel Zafira A
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Demontaż reflektora
Witam, mam problem z wymianą żarówki kierunkowskazu. Mam nie fabryczne lampy i pech przepaliła się żarówka. Nie mam jak tam dojść rękoma i zdaje mi się że bez demontażu reflektora nie dam rady. Przeszukałem forum i nie znalazłem porad dotyczących takiej operacji. Szukałem na youtube i też mało info. Pomóżcie. Dzięki
- wilkq
- Przeglądacz
- Imię: Marcin
- Auto: Opel
- Model: Zafira
No ale czemu nie do ruszenia nie pamiętam dokładnie ale są to śruby z łbem torx przykręcone do blaszki, więc nie powinno być żadnego problemu.zlomek_pl pisze:No i klops. Śruba przy nadkolu z jednej i drugiej strony nie do ruszenia. A bez zdjęcia zderzaka nie ma szans na wyciągnięcie lampy. Pod lampą jest jeszcze listwa maskująca. Jutro wstawię zdjęcia. Ale obawiam się że bez wizyty w warsztacie się nie obejdzie.
Od nadkola są 2 śrubki, jedna od strony grilla, 2 od góry lampy, listwa pod lampą trzyma się chyba na 2 śrubkach.
Piszę nie precyzyjnie, ponieważ reflektor demontowałem jakiś miesiąc temu i jak dla mnie nie stanowiło to jakiegoś problemu.
-
- Debiutant
- Imię: Tomek
- Auto: Opel Zafira A
- Model: OPC
Dobrze pamiętasz są torx-y, ale jeden to się łeb urwał a drugi gniazdo torx-a rozwiercone. I nie mam jak tego zrobić. Poniżej tych śrub są chyba nity, sprawdzę jeszcze raz no i wstawię zdjęcia może wtedy Wam jakieś pomysły wpadną do głowy.wilkq pisze: No ale czemu nie do ruszenia nie pamiętam dokładnie ale są to śruby z łbem torx przykręcone do blaszki, więc nie powinno być żadnego problemu.
Od nadkola są 2 śrubki, jedna od strony grilla, 2 od góry lampy, listwa pod lampą trzyma się chyba na 2 śrubkach.
Piszę nie precyzyjnie, ponieważ reflektor demontowałem jakiś miesiąc temu i jak dla mnie nie stanowiło to jakiegoś problemu.
EDIT
Stała się rzecz dziwna. Rano jadąc do pracy lewy migacz nie działał po 8 godzinach stania przed budynkiem migacz znów działa. Jakieś pomysły
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2017, 21:04 przez zlomek_pl, łącznie zmieniany 1 raz.