Cid nie działa
Moderator: Sebu$
- Adamo76
- Debiutant
- Imię: Adam
- Auto: ZA OPC 2,2DTI
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
Witam wszystkich .
Poczytałem trochę i ja nie chce nic zmieniać narazie ,a chę żeby wyświetlacz odpalił bo nic kompletnie nie pokazuje.Kupiłem auto przedwczoraj i mam radio ncdr1100 i samo radio działa a przyciski z kiery też działają.Zczytywałem błędy opcomem i wyświetlacz niby jest ok .
Więc pytanie nie mam kodu ani do radia ani zmieniarki i nie wyciągałem radia na wszelki wypadek żeby kodu nie wołało ,ale opcom mi pokazał ze blokuje go jakiś klucz nr 21 i nie mam pojęcia o co biega kasowałem ten kod a wyskakuje nadal. Zauważyłem że ktoś chyba wyciągał radio bo z miejsca wyjmaków te małe śrubki są wykręcone . Wie ktoś może czemu wyświetlacz nie działa?
Dodam że akumulator wcześniej padł.
Pozdro.
Poczytałem trochę i ja nie chce nic zmieniać narazie ,a chę żeby wyświetlacz odpalił bo nic kompletnie nie pokazuje.Kupiłem auto przedwczoraj i mam radio ncdr1100 i samo radio działa a przyciski z kiery też działają.Zczytywałem błędy opcomem i wyświetlacz niby jest ok .
Więc pytanie nie mam kodu ani do radia ani zmieniarki i nie wyciągałem radia na wszelki wypadek żeby kodu nie wołało ,ale opcom mi pokazał ze blokuje go jakiś klucz nr 21 i nie mam pojęcia o co biega kasowałem ten kod a wyskakuje nadal. Zauważyłem że ktoś chyba wyciągał radio bo z miejsca wyjmaków te małe śrubki są wykręcone . Wie ktoś może czemu wyświetlacz nie działa?
Dodam że akumulator wcześniej padł.
Pozdro.
- Adamo76
- Debiutant
Janus pisze:Może chce aby go odkodować?? Po zaniku zasilania mogło mu się coś pomieszać. Albo coś było kombinowane i wyświetlacz nie jest od pary od radia?...
Tak się zastanawiałem bo jeśli ktoś wyciągał radio to w jakim celu dla podmiany jak komuś też by nie śmigało, i czy te ncdr1100 ma dwa zabezpieczenia osobno na radio i na cid .
W razie wyciągnę radio to nawet kodu nie wpisze bo nic nie widać.
Jest jakiś magik tu co już miał taką sytuację?
Czytałem gdzieś na forum że trzeba sparować ale jak ?
Czy pin auta jest do wszystkiego ?
scaliłem - Sebu$
Poświeciłem telefonem i wyświetlacz działa więc problem z podświetleniem,czytałem gdzieś na forum o trybie nocnym i jeśli to to to jak to rozjaśnić? Czy problem leży w samym podświetleniu bo radio to juz w ostateczności wyjmę jak będę musiał dostać się do cida.
Ostatnio zmieniony 12 paź 2017, 08:59 przez Adamo76, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Bywalec
- Imię: Forfiter
- Auto: Opel Zafira A 1.8 Elegance + LPG STAG
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Zawsze możesz wyjąć radio włożyć jakieś niefabryczne i zamówić dedykowany interfejs do sterowania radiem i wyświetlaczem są firmy co dorabiają pod konkretne radio i samochód.
Edit. Może głupia uwaga ale nie masz tam ściemnionego na maksa tym pokrętłem po lewej stronie kierownicy?
Edit. Może głupia uwaga ale nie masz tam ściemnionego na maksa tym pokrętłem po lewej stronie kierownicy?
Ostatnio zmieniony 12 paź 2017, 08:53 przez Forfiter2012, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adamo76
- Debiutant
Właśnie kreciłem i zero reakcjiForfiter2012 pisze:Zawsze możesz wyjąć radio włożyć jakieś niefabryczne i zamówić dedykowany interfejs do sterowania radiem i wyświetlaczem są firmy co dorabiają pod konkretne radio i samochód.
- Adamo76
- Debiutant
Jak do tego sie dostać bez wyciagania radia? A jesli już to jakiś magik co rozkoduje mi lub poda kod do radia po nr?Janus pisze:Może ostatnia żarówka podświetlenia padła
scaliłem - Sebu$
Znalazłem coś tkiego może przyda się komuś https://www.astra-g.pl/viewtopic.php?f=71&t=10424
Ja podejrzewam przepalone podświetlenie cid ,w niedziele zabiorę sie do rozbierania tylko nie wiem jakie żarówki tam są bo znależć nie mogę
Sprawdzałem zmieniarkę i cd w radiu i wszystko śmiga i chyba zostaje tylko podświetenie cida albo się mylę.
Postaram się nic nie rozłanczać ale nie wiem jak w przypadku radia będzie czy wszystko zgubi kody wtedy będę w czarnej du***, ma ktoś jakieś pomysły zanim się zabiorę za to i ewentualnie kto ogarnia kody ???
scaliłem posty - Sebu$
A wiec nie biorę sie za naprawę bo już wiem co jest 5 znalazlem gdzieś nr tel na forum do goscia i zadzwoniłem. Wyjasnił ze w wyświetlaczach cid nie ma żarówek zeby wymienic a świetlówka i koszt 200-250zł bo ciężko je dostać i sa drogie .
Więc nie ma sensu żeby kupować używki bo nie wiadomo ile pochodzą a cena ta sama .
Pobawilem sie trochę i przy pomocy latarki w tel podświetlałem sobie cida i udało mi sie zmienic jezyk z Niemca na GB według instrukcji gdzies też na forum ale nie wiem czy zośki .
Nawet dotarłem do rozjasnienia na maxa co zrobiłem ale to i tak psu na bude bo ekran dalej czarny, i tak to zostawilem. A przed chwilą wylazłem z auta ,chyba lepiej naprawić jak kupować używki.
scaliłem - Sebu$
Powtórzę bo nie wiem gdzie go widziałem 691 663 818 nr do magika co naprawia CID
Adam - wyłalem Ci PW - potem będzie ostrzeżenie :>
Ostatnio zmieniony 13 paź 2017, 19:50 przez Adamo76, łącznie zmieniany 2 razy.