Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
W czasie jazdy gdy stanę na światłach strasznie szaleją obroty od 500 do 1500 i tak falują ?? co może być tego przyczyna .... za każda pomoc dziękuje!!!!
Silnik to 1.6 16V... wymienione zostały filtry świece i jest jeszcze jedna sprawa jak te obroty szaleją to przednie światła przygasają... silniczek krokowy był czyszczony ale może złe to zrobiłem... jakieś porady jak powinno się wyczyścić ten silniczek albo w czym?? jakieś specjalne środki są do tego??
Przednie światła przygasają. Hmmmm. A nie masz takiego odgłosu, jak by silnik chciał się zadławić i potem nagłe dodanie obrotów? Bo jeśli tak, to bym chyba spróbował przepustnicę przeczyścić, jeśli nie było robione.
lukaszf30 pisze:W czasie jazdy gdy stanę na światłach strasznie szaleją obroty od 500 do 1500 i tak falują ?? co może być tego przyczyna .... za każda pomoc dziękuje!!!!
Witam.
A ja mam problem ale po rozruchu silnika. Po dłuższym postoju obroty wchodzą na 1200 następnie spadają na 500 chwilkę poszarpie i znowu wchodzą na 1000-1200. Tak parę razy trwa to może z minutkę i wszystko się stabilizuję. Na rozgrzanym żadnych problemów. Komputer na początku nic nie wskazuję po paru dniach ma średnio około 5 błędów. Wymieniono przepustnicę, przepływomierz, obie sondy, listwę zapłonu+świece. Byłem już u pięciu fachowców i rozkładają ręce. Błagam pomóżcie!
bobik74 pisze:Napisz jakie to błędy.Nowa przepustnica nie musi być sprawna,ktoś kumaty powinien zrobić rzetelną diagnostykę.Spróbuj zrobić adaptacje przepustnicy.
Hotszok, Może najpierw napisz nam jakie autko łapie błędy...,
ale ja obstawiam że niestety wszystkie wymienione elementy były sprawne, pożądny warsztat by to od razu zdjagnozował, a nie wymieniał wszystko po kolei bez efektu....
Od dzisiaj mam podobny problem. Falują mi obroty w Zafirze. Silnik 120KM diesel. Obroty "skaczą płynnie" między 800-950 (trochę poniżej 1tys).
Czym to może być spowodowane?
maxio, Proponuje poszukać na forum ale w dziale Zafiry B, bo widzę że kolega troszkę zabłądził i rozpisał się w temacie dotyczącym Zafiry A w bezynce, a kolega Zafi B i dotego Diesel.
Myśle że jak poszukasz w odpowiednim temacie to coś się znajdzie...