Brak zaplonu PILNIE !!!!!
Moderator: Sebu$
Brak zaplonu PILNIE !!!!!
Witam
Ostatnio mój tata zechciał podładować akumulator więc podłączył swój rosyjski prostownik (bez odłączania klem) i ładował wszak akumulator się naładował ale zafira nie pali tak jakby w ogóle nie dostawała paliwa (tzn odcięcie) szukałem po bezpiecznikach ale wszystkie były ok co może być jakieś zabezpieczenie czy coś pomocy ???
Ostatnio mój tata zechciał podładować akumulator więc podłączył swój rosyjski prostownik (bez odłączania klem) i ładował wszak akumulator się naładował ale zafira nie pali tak jakby w ogóle nie dostawała paliwa (tzn odcięcie) szukałem po bezpiecznikach ale wszystkie były ok co może być jakieś zabezpieczenie czy coś pomocy ???
- scaniairizar
- Mieszkaniec
- Model:
- scaniairizar
- Mieszkaniec
- Model:
Odpaliła !! Dzisiaj poszedłem obejrzałem jeszcze raz wszystkie bezpieczniki i nic w końcu usiadłem i zacząłem kręcić dodając w kółko gazu i dała oznaki życia w końcu zapaliła .. ale pozostaje pytanie dlaczego nie chciała zapalić i czy w naszych zafirach jest możliwość sczytania kodu w serwisie opla ?? bo może oni powiedzą mi co odmawia posłuszeństwa ??
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Kolego Colleague, zadajesz bardzo dziwne pytania, zafira jak każdy nowocześniejszy samochód jest naszpikowana elektroniką i tak naprawdę właściwe zdiagnozowanie jej poszczególnych zespołów jest możliwe tylko przy użyciu odpowiednich urządzeń, oczywiście w dobrym serwisie Opla mogą to zrobić profesjonalnie Techem-2, ale musisz liczyć się z wydatkami najpierw za diagnostykę, a w przypadku stwierdzenia błędów, a co za tym idzie konkretnych niesprawności i uszkodzeń za ich usunięcie i naprawę.
- timi68
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Volvo S60 D5 AWD 215/440
- Model: II
- Oznaczenie silnika: D5-2.4
Przy ładowaniu zawsze zciąga się klemy, Można też kupić sobie prostownik z czujnikiem ładowania, trochę więcej kosztuje ale warto, ładuje owiele wolniej ijest bazpieczny no i nie zdejmuję klem, czyli wygodniej.