Żarówka Bagażnika nie świeci

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Seba1531

Żarówka Bagażnika nie świeci

#1 Post autor: Seba1531 »

Witam,

Drodzy klubowicze mam taki mały problem, a mianowicie chodzi o to że nie świeci lampka oświetlenia bagażnika, nie mam pojecia czy coś się rozłączyło czy jak? Lampka świeciła z początku, potem musiałem rozebrać tą sufitke plastikową gdzie jest ta lampaka i od tej pory nie świeci, wie może ktoś gdzie są jakieś połączenia? inne lampki wewnętrzne świecą... nie mam pojęcia co jest przyczyną?! żarówka jest ok.

Pozdrawiam.

darek_s
Mieszkaniec
Model:

#2 Post autor: darek_s »

Seba1531 pisze:Witam,

Drodzy klubowicze mam taki mały problem, a mianowicie chodzi o to że nie świeci lampka oświetlenia bagażnika, nie mam pojecia czy coś się rozłączyło czy jak? Lampka świeciła z początku, potem musiałem rozebrać tą sufitke plastikową gdzie jest ta lampaka i od tej pory nie świeci, wie może ktoś gdzie są jakieś połączenia? inne lampki wewnętrzne świecą... nie mam pojęcia co jest przyczyną?! żarówka jest ok.
Pozdrawiam.

[ Dodano: Czw Lis 18, 2010 15:41 ]
Sprawdzales miernikiem czy jest 12V na stykach jesli nie ma to albo przerwales gdzies przewod podczas tej operacji lub cos jest tak z krancówką bagaznika,taki plastikowy bolec w dolnej czesci klapy obok zamka.On jest odpowiedzialny za zalaczenie obwodu,moze wsuwka spadla z niego lub zepsul sie.Popstrykaj nim troche moze cos zasniedzialo?pzdr.

Seba1531

#3 Post autor: Seba1531 »

dzieki kolego, sprawdze. a kabel tej żarówki jest gdzieś łączony czy jest w całości? chodzi mi o podsufitke

darek_s
Mieszkaniec
Model:

#4 Post autor: darek_s »

W podsufitce nie jest laczony ale jest tez mozliwosc ze przetarl sie w tej gumowej oslonie,łaczącej klape z karoserią.pzdr.

Awatar użytkownika
misio
Bywalec
Imię: Michał
Auto: Zafira 2.0 opc
Model: A
Oznaczenie silnika: Z20LET
#5 Post autor: misio »

:roll: A u mnie jest tak, że jak otwieram klapę do połowy to świeci lampka, jak podniosę wyżej to gaśnie, o co tu chodzi?
Kiedy zabijemy ostatnie zwierzę, złowimy ostatnią rybę, zetniemy ostatnie drzewo, zatrujemy ostatnią rzekę - zrozumiemy, że pieniędzy nie da się jeść.... howk !!!

Awatar użytkownika
Dziadek13
Zafiromaniak
Imię: Jorg
Auto: VW Turan była zafira DTL
Model: Turan
Oznaczenie silnika: AVQ
#6 Post autor: Dziadek13 »

Może robi się przerwa w masie do styku w przelotce klapa a karoseria i lampka uważa że klapa zamknięta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”