Problemy związane z elektrycznymi i podgrzewanymi lusterkami
Moderator: Sebu$
Problemy związane z elektrycznymi i podgrzewanymi lusterkami
Moi drodzy, próbuję w swoim aucie ustawiać lusterka, ale nie działa to należycie. Na przykład w ogóle nie da się ich opuścić w dół (tylko ręcznie, ale nie chcę nic zepsuć). Z ustawianiem na boki również bywa różnie.
Co Waszym zdaniem trzeba z tym zrobić?
Co Waszym zdaniem trzeba z tym zrobić?
Ostatnio zmieniony 12 gru 2011, 17:31 przez Konrad_WR, łącznie zmieniany 1 raz.
Możliwe że uszkodzony masz sterowanie od lusterek.
Ewentualnie coś nie tak ze stykami masz (może są zaśniedziałe) i coś przeszkadza w przekazie impulsu.
Raczej będzie trzeba rozebrać część drzwi aby zobaczyć co jest nie tak.
Narazie nic nie rozbieraj, poczekaj na wypowiedzi innych bardziej doświadczonych fachowców
Ewentualnie coś nie tak ze stykami masz (może są zaśniedziałe) i coś przeszkadza w przekazie impulsu.
Raczej będzie trzeba rozebrać część drzwi aby zobaczyć co jest nie tak.
Narazie nic nie rozbieraj, poczekaj na wypowiedzi innych bardziej doświadczonych fachowców
Ja u siebie to rozbierałem-to sterowanie-i mówiąc szczerze,trochę się poprawiło-regulować można,ale czasem się przycina i trzeba mocniej przycisnąć.
Aby to rozebrać musisz mieć jakiś cieńki przyżąd i delikatnie odchylić blokady.Po zdjęciu płytki masz tam takie sprężynki,które mogą wypaść i krzyżyk plastikowy.Przeczyść te styki i delikatnie poskładaj.Myślę,że pomoże...No chyba,że masz złamane przewody w przejściu drzwii-próg...
Aby to rozebrać musisz mieć jakiś cieńki przyżąd i delikatnie odchylić blokady.Po zdjęciu płytki masz tam takie sprężynki,które mogą wypaść i krzyżyk plastikowy.Przeczyść te styki i delikatnie poskładaj.Myślę,że pomoże...No chyba,że masz złamane przewody w przejściu drzwii-próg...
Witam. Tak jak w temacie. Da rade to jakos naprawic czy potrzebna jest wymiana na nowe. Ewentualnie gdzie moge dostac.
Mam pytanie: Czy podgrzewanie lusterek polega na podgrzaniu całej powierzchni? (tak miałem w Astrze) Teraz w Zośce podgrzewane jest tylko ok. 3 cm. od wewnętrznego brzegu lusterka. W obu lustrach tak samo. Tak ma być czy to jakaś awaria?