Jak wyczyścić klosz?
Jak wyczyścić klosz?
Witam , ja mam takie pytanie.
Mam lekko zaprószone przednie reflektory , czy jest możliwość ich wyczyszczenia , czy idzie jakoś te klosze zdjąć, czy muszę kombinować jakoś po wyjęciu żarówek ?
Może ktoś już to robił, będę wdzięczny za radę.
Mam lekko zaprószone przednie reflektory , czy jest możliwość ich wyczyszczenia , czy idzie jakoś te klosze zdjąć, czy muszę kombinować jakoś po wyjęciu żarówek ?
Może ktoś już to robił, będę wdzięczny za radę.
Ostatnio zmieniony 05 sty 2013, 23:56 przez Dafi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Jeżeli dobrze zrozumiałem, to można ich przepolerować (strona zewnętrzna).
Środek powinien być OK i nie widzę powodu by go czyścić, jak jest lampa OK, to i środek będzie czysty.
Środek powinien być OK i nie widzę powodu by go czyścić, jak jest lampa OK, to i środek będzie czysty.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Przedni zderzak - demontażadam pisze:Zdemontuj lampę,wyjmij żarówkę i wydmuchaj sprężonym powietrzem.Temat na ciepłe dni - trzeba zdjąć przedni zderzak,dopiero jest możliwość wyjęcia lamp.Pozdrawiam.
schodzi bez problemu, pamiętaj o czujniku temperatury i parktroniku - jeżeli masz.
druga para rąk mile widziana
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Samo wyjecie lampy nie wymaga sciagania zderzaka,wystarczy odkrecic 2 wkrety w nadkolu zdjąc grill odkrecic srube od zderzaka przy lampie i wyjac 2 kolki rozporowe na srodku zderzaka pod grillem.Wtedy sciagamy zderzak z zaczepow przy blotniku i odchylajac zderzak idzie odkrecic dolna srube.Dzisiaj to robilem wlasnie ze wzgledu na zakurzona lampe w srodku.Niestety za wiele nie podzialalem i chyba bedzie trzeba oddzielic klosz od lampy za pomoca opalarki i nastepnie wszystko dokladnie wyczyscic.U mnie tez siedzial w srodku wielki zdechły chyba komar ale udalo sie go wyciągnąc.Jak wyczyszcze lampe w srodku to napisze co i jak.pozdr.
Koledzy - czy ktoś próbował rozklejać reflektor w Zafirze B? Kupiłem sobie jeden stary, z połamanymi zaczepami (taki do testów, ale chciałbym z niego wyjąć odbłyśnik) i próbowałem już wszystkiego - opalarka, piekarnik. Spoiwo w reflektorach jest jakieś dziwne, bo nawet próbowałem rozgrzać kawałeczek nad zapalniczką. Nie topi się. Może jakiś rozpuszczalnik?
Pomóżcie.
Pomóżcie.