Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ja dziś prubowałem u elektronika też znikł język, jest tak że ZB 2006 mają małą pamięć klimatronika która zaraz usuwa dokładkę, jedyna opcja to przekładka klimatronika z modelu od 2007 bo ma większą pamięć, ale dla mnie to zbędny bajer.
Też tak mam że jak wgram poprzez op-com'a to mam aż do wyłączenia zapłonu, później znów wskakuje angielski. Kiedyś gdy odebrałem autko z serwisu to był polski jęzk cały czas, aż do czasu gdy rozładował mi się aku i musiałem go podładować
ztemneba pisze:Czy ktos wie?
Dlaczego w mojej zb czasami kasuje sie jezyk na inny niz polski?
Wystepuje to co pare dni a czasami codziennie.
Mam w menu do wyboru jez. polski, ustawiam go, i za jakis czas wlaczam silnik i mam na wyswietlaczu inny jezyk (chyba holenderski, auto sprowadzone z Belgi), ponownie przestawiam, chwile jest ok, i historia sie powtarza.
Dodatkowo - nie wiem czy to ma zwiazek - wczoraj mi nie chcial zapalic (chyba cos z akumulatorem, chociaz jak sprawdzalem na nim napiecie to mialem 11,8V) - podjechal sasiad, podlaczenie na kable i odpalil bez problemu- nie wiem o co chodzi...
Auto mam od paru tygodni i poza jednym zawodem z odpaleniem i objawami z jezykiem jezdzi i zachowuje sie normalnie.
Dzieki za pomoc.
zafira 1,7 ctdi 110km (z17dtr) rok 2009
Cos gdzies gubi zasilanie lub masę i wszystko wraca do ustawień fabrycznych...
Ostatnio zmieniony 28 gru 2013, 16:10 przez firek, łącznie zmieniany 1 raz.
Krzemo pisze:Cześć.
Czy ktoś korzystał z usług panów ze stronki POLSKIE-MENU.PL, (mimo że komunikaty są ogólnie zrozumiałe to moim zdaniem powinny być wyświetlane po polsku skoro żyjemy w tym pięknym kraju.)Wracając do tematu troche poszperałem i ich oferta wydała mi się godna uwagi.Pytanie czy tak jest,bo nie chciał bym oddawać mojej zośki w ręce jakiegoś "paproka".
witam
ja byłem u niego z 2 lata temu jak zakupiłem Zochę ,pamiętam że nie mogłem trafić, trochę zadupie ,ale mnie poprowadził przez telefon , zapłaciłem 200 zeta wgrał polskie menu i zapodał płytkę z aktualną mapą
jak chcesz coś więcej to pisz na PW
pozdro
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2014, 22:46 przez Kajmanek, łącznie zmieniany 1 raz.
Witajcie ponownie. W moim komputerze z wyświetlaczem GID nastąpił cud, który jest baardzo dziwny. Dziś z nudy pogrzebałem sobie w ustawieniach i w zakładce język odnalazłem język Polski tak samo jak i kilka dodatkowych. Wcześniej były tylko 3 a teraz ? Czemu nastąpiła taka zmiana sytuacji ? Odłączałem akumulator od klem ze dwa 3 razy odkąd mam auto, ale tego bym się nie spodziewał.
Czy w Zafirze B 2006 r. 1,9 CDTI, CD30, wyświetlacz GID, bez navi, da się zmienić język na polski OP-COMem? czy tylko Techem? Próbowałem OP-COMem, ale polski był tylko przez chwilę (pisało chyba zasięg i aktualne spalanie).
Już dawno kupiłem i odblokowałem komputer pokładowy, jakieś ponad 2 m-ce temu. Jak widać szybkość odpowiedzi na forum jest bardzo szybka Tylko, że OP-COMem nie da się chyba wgrać jęz. polskiego.
5kt pisze:Już dawno kupiłem i odblokowałem komputer pokładowy, jakieś ponad 2 m-ce temu. Jak widać szybkość odpowiedzi na forum jest bardzo szybka Tylko, że OP-COMem nie da się chyba wgrać jęz. polskiego.
A w jaki sposób? Zmieniałem język na polski OP-COMem w ustawieniach (nie pamiętam już w jakich) i polski był tylko przez chwilę. Po ponownym przekręceniu kluczyka wrócił z powrotem angielski.