Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
siemka
moduł jest do zafiry b 2006 r. umieszczony jest z tyłu auta . dokładnie to chyba chodzi o całą skrzynkę z bezpiecznikami . mam dokładny numer tego modułu (1238854). silnik 1,9cdti 120 km. sorki za blady ale jestem dyslektykiem. dzięki z góry , dalej czekam na jakieś informacje
//poprawiłem błędy //BajBus
Ostatnio zmieniony 16 lut 2010, 22:01 przez jacek171177, łącznie zmieniany 1 raz.
Ostatnio przy pomocy kolegi aszymajda dokonaliśmy kilku zmian (aktywacja kompa i tempomatu) w mojej Zośce. Po podłączeniu Op-com nie mógł się skomunikować z modułem REC. Wygląda na to że moduł jest sprawny - wszystko działa jak powinno (pytanie jakie są oznaki niesprawnego modułu REC). W Zofii kolegi interfejs z REC-em się komunikuje, więc chyba też problem nie jest z samym Op-comie. Jakieś pomysły?
Nie z każdym rec op-com się komunikuje a uruchomienie kontrolki tempomatu w zegarach to już loteria Jak podłącz się TECH wszystko bez problemu kontrolka tempomatu jest i z rec się łączy.Może potrzeba poczekać na nowy soft
Żadnych komunikatów nie było, tylko w miejscu w którym wyświetla się ilość błędów były "???"
Z tempomatem się udało, bo to w CIM-ie się ustawia kontrolkę, poszło ok, ale chciałem jeszcze automatyczne zamykanie drzwi aktywować a to właśnie w REC się robi.
Czyli co, generalnie się nie martwić i spróbować innym op-comem, albo poczekać na nowszy soft?
Teoretycznie tak ale w praktyce zadanie totalnie nieopłacalne.
Za dużo roboty nikt się tego nie podejmie.
Co chcesz uzyskać? Domykanie szyb, ryglowanie drzwi po ruszeniu to wszystko możesz mieć montując niefabryczny alarm z takimi funkcjami.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.