Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam! Wczoraj zauważyłem ze odpalając Zafirę b nie miałem komunikatu o oszronieniu drogi (mrozie). Wyświetlacz jaki posiadam to Cid kolorowy. Miał ktoś podobny przypadek? tydzień temu jeszcze pamiętam że pojawiał się.
Ostatnio zmieniony 04 sty 2016, 20:45 przez bolek1822, łącznie zmieniany 1 raz.
bolek1822 pisze:Witam! Wczoraj zaowazylem ze odpalajac Zafire b nie mialem komunikatu o oszronieniu drogi (mrozie). Wyswietlacz jaki posiadam to Cid kolorowy. Mial ktos podobny przypadek? tydzien temu jeszcze pamietam ze pojawial sie.
Wszystko masz w porządku.Komunikat pojawia się w przedziale temperatury od -5 do +3 stopni
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
W innej wersji instrukcji jest napisane tylko "Gdy temp wynosi poniżej -5 stopni komunikat nie jest wyświetlany"
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
Komunikat pojawia się tylko raz, kiedy temperatura mieści się w zakresie -5 ~ +3 stopnie. Nie dzieje się tak jedynie przy odpaleniu, ale za pierwszym razem po odpaleniu, kiedy czujnik wyłapie temperaturę z tego zakresu. Na silniejszym mrozie komunikatu brak.
Mi osobiście ta funkcja wcale nie przeszkadza
W trakcie jazdy komunikat też może się pojawić.