Indeks 022 przypisany jest do dwudrzwiowej Astry H z manualną skrzynią biegów, bez przycisku na konsoli.darek_s pisze:Właśnie sprawdziłem u siebie index code 022 01 manual tylko tył.
[B]Czujniki parkowania (PDC) w ZB - tył. Kompendium i FAQ
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Tak, tylko w module czujników. Sprawdzałeś czy programowanie rzeczywiście zmieniło indeks? Dodatkowo trzeba chyba pokonać kilka kilometrów zanim elektronika się przestawi.
Ostatnio zmieniony 21 sty 2016, 12:06 przez Flora, łącznie zmieniany 1 raz.
no ja mam indexy takie był ustawiony 0206 tj przód + tył
a drugi index jaki tam był to 0106 więc taki ustawiłem i teraz co?
jak włączam wsteczny to kontrolka od parpilota się nie zaświeca guzik nie reaguje i błąd pokazuje jednego czujnika na opcomie że jest zepsuty więć go wymienię. narazie nie ma żadnych dzwięków. czy to ozncza jeśli bee miał sam tył to ten guzik jest zbędny?
czy jak jest czujnik jeden zepsuty to w ogóle nie piszczy?
a drugi index jaki tam był to 0106 więc taki ustawiłem i teraz co?
jak włączam wsteczny to kontrolka od parpilota się nie zaświeca guzik nie reaguje i błąd pokazuje jednego czujnika na opcomie że jest zepsuty więć go wymienię. narazie nie ma żadnych dzwięków. czy to ozncza jeśli bee miał sam tył to ten guzik jest zbędny?
czy jak jest czujnik jeden zepsuty to w ogóle nie piszczy?
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Czy przy włączonym zapłonie i wyłączonym silniku włączę wsteczny, to czujniki powinny działać?
Mam wrażenie, że czujniki u mnie raz działają raz nie. Z wypedałowania nie pokazuje błędu czujników, tylko cos tam z kluczykiem.
Mam wrażenie, że czujniki u mnie raz działają raz nie. Z wypedałowania nie pokazuje błędu czujników, tylko cos tam z kluczykiem.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
- rafant4011
- Zafiromaniak
paweldm, żeby sprawdzić czujniki włącz zapłon i wsteczny, potem wyjdź z auta i każdy czujnik z osobna tak leciutko gładź, dotykaj... sprawny czujnik będzie leciutko pulsował pod palcem... a niesprawny nie da oznak życia. Całą tą operację wykonaj wówczas jak Twój PARKTRONIC zgłosi Ci tym przeciągłym beeeepp niesprawność....
- rafant4011
- Zafiromaniak
brovar,
u mnie też, dodam że jest to pojedynczy sygnał ten beeeep. zaraz po włączeniu wstecznego i nie zależy czy za nami jest przeszkoda czy jej tam nie ma.dampat pisze:u mnie jak był jeden uszkodzony to było beeeep i na desce świeciła sie kontrolka
Ostatnio zmieniony 28 sty 2016, 17:12 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
W jaki sposób są montowane czujniki w gniazdo
Na wcisk
Przynajmniej tak wygląda w katalogu:
Na wcisk
Przynajmniej tak wygląda w katalogu:
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Robiłem próby na włączonym zapłonie i żaden czujnik nie reagował. Ale podczas jazdy już pika. Taki u mnie ciekawy przypadek.
Tak się zastanawiam, czy w oplu reaguje tylko na metal, ale to chyba jakaś bzdura.
U mnie zawsze po odpaleniu auta zapala się żółta lampka na włączniku parktronika i gaśnie po przekroczeniu 10 czy 15 km/h.
Jeszcze tak się zapytam przy jakiej odległości od przeszkody odzywają się wam czujniki?
Tak się zastanawiam, czy w oplu reaguje tylko na metal, ale to chyba jakaś bzdura.
U mnie zawsze po odpaleniu auta zapala się żółta lampka na włączniku parktronika i gaśnie po przekroczeniu 10 czy 15 km/h.
Jeszcze tak się zapytam przy jakiej odległości od przeszkody odzywają się wam czujniki?
Ostatnio zmieniony 04 lut 2016, 14:04 przez paweldm, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Na OpCom pokazuje max zasięg czujników 255 cm. A działa też na włączonym zapłonie. Właśnie w OpComie fajnie pokazuje wszystkie odległości z każdego czujnika na bieżąco jak by ktoś chodził z tyłu bądź z przodu to pokazuje odległości....
Ostatnio zmieniony 04 lut 2016, 14:31 przez darek_SSS, łącznie zmieniany 1 raz.