[B]Komunikaty INSP
-
- Zafiromaniak
- Model:
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Insp4 - to woda w filtrze paliwamisiur pisze:Jeśli chodzi op INSP4, to zauważyłem ,że próba uruchomienia przed nagrzaniem świec powoduje wyświetlenie tego komunikatu. Przynajmniej ja tak zauważyłem.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Witajcie!
Dzisiaj mignął mi dwukrotnie komunikat insp4 przy przekręcaniu kluczyka, autko też słabiej pali. Filtr paliwa wymieniłem trzy tygodnie temu przed wyjazdem wakacyjnym, z którego wróciłem przed kilkoma dniami. Mam jeszcze ponad pół baka paliwa z tego wyjazdu, a że byłem na dość dużym odludziu musiałem tankować w różnych miejscach. Czy to paliwo może być przyczyną pojawienia się komunikatu?
Co teraz?
- wyjeździć paliwo, zatankować na pewnej stacji i liczyć, że będzie ok?
- wlać coś do paliwa (np wspominany przez Bodka dodatek castrola)?
- jechać do mechanika spuszczać wodę z filtra?
Proszę o rady, chciałbym uniknąć wymiany filtra jeśli to mozliwe, bo to dopiero trzy tygodnie
Dzieki
Dzisiaj mignął mi dwukrotnie komunikat insp4 przy przekręcaniu kluczyka, autko też słabiej pali. Filtr paliwa wymieniłem trzy tygodnie temu przed wyjazdem wakacyjnym, z którego wróciłem przed kilkoma dniami. Mam jeszcze ponad pół baka paliwa z tego wyjazdu, a że byłem na dość dużym odludziu musiałem tankować w różnych miejscach. Czy to paliwo może być przyczyną pojawienia się komunikatu?
Co teraz?
- wyjeździć paliwo, zatankować na pewnej stacji i liczyć, że będzie ok?
- wlać coś do paliwa (np wspominany przez Bodka dodatek castrola)?
- jechać do mechanika spuszczać wodę z filtra?
Proszę o rady, chciałbym uniknąć wymiany filtra jeśli to mozliwe, bo to dopiero trzy tygodnie
Dzieki
A insp 0? Świeci się i deska rozdzielcza przygasa jak włączam światła.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
-
- Przeglądacz
- Imię: Jarek
- Auto: Zafira B 1.9cdti 120
Przy tym komunikacie insp4 wystarczy że spuszczę tym zaworkiem pod obudową filtra paliwa trochę tej ropy i woda w filtrze też zleci czy muszę filtr wymieniać?
Jaki depresator zastosować?
Przy tym komunikacie insp4 wystarczy że spuszczę tym zaworkiem pod obudową filtra paliwa trochę tej ropy i woda w filtrze też zleci czy muszę filtr wymieniać?
Jaki depresator zastosować?