Hak holowniczy - montaż, instalacja elektr. moduł, łączówka
- kriss15
- Debiutant
- Imię: Krzysztof
- Auto: Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: DTH
Witam serdecznie poszukuje rozpiski podłączenia wiązki 13 pin do haka , mam oryginalnie założony hak Bosal z oryginalnym modułem ale na 7 pin. Muszę przerobić na 13 pin z tego co patrzyłem moduł jest chyba taki sam tylko brakuje przewodów bo sa wolne miejsca we wtyczce od modułu.
Fale radiowe to moja pasja.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
Ostatnio zmieniony 22 lis 2016, 10:46 przez Crazy, łącznie zmieniany 1 raz.
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
-
- Zafiromaniak
- Model:
- kriss15
- Debiutant
Ma ktoś z szanownych Kolegów ZB z oryginalnym modułem i gniazdem haka 13 pin prosiłbym o zdjęcie wtyczki którą wpina się do modułu ponieważ oglądałem jedną ZB z gniazdem 13 pin i przy wtyczce brakowało przewodów, a przewód żółty nie był podłączony do kostki.
Z góry dziękuje
Z góry dziękuje
- kriss15
- Debiutant
Zrobiłem zdjęcie kostki instalacji haka ZB 13 PIN.
Kod: Zaznacz cały
https://plus.google.com/107865638297172341302/posts/81aftkEY3DX
Ostatnio zmieniony 30 lis 2016, 20:51 przez kriss15, łącznie zmieniany 2 razy.
Witam
Kupiłem dość okazyjnie hak do astry III oryginalny. Dawca był z 2008r, astra do której chcę to zamontować jest 2010r (nie wiem czy ma to znaczenie ale jest to polski salon).
Hak jest z modułem widocznym na zdjęciu:
Z tego co czytałem Astry III po 2006r są bez REC, za lewą tylną lampą nie ma skrzynki żadnej, tylko wiązki przewodów.
Możecie mi podpowiedzieć jak i gdzie to wpiąć? Na zdjęciach gdzieś w tym temacie widziałem że tak wyglądający moduł wpina się do RECa. Czy jeśli nie mam RECa to muszę wpinać moduł bezpośrednio do przewodów, czy powinna gdzieś być jakaś kostka do której da się podpiąć ten moduł za pomocą jakiegoś kabla?
Kupiłem dość okazyjnie hak do astry III oryginalny. Dawca był z 2008r, astra do której chcę to zamontować jest 2010r (nie wiem czy ma to znaczenie ale jest to polski salon).
Hak jest z modułem widocznym na zdjęciu:
Z tego co czytałem Astry III po 2006r są bez REC, za lewą tylną lampą nie ma skrzynki żadnej, tylko wiązki przewodów.
Możecie mi podpowiedzieć jak i gdzie to wpiąć? Na zdjęciach gdzieś w tym temacie widziałem że tak wyglądający moduł wpina się do RECa. Czy jeśli nie mam RECa to muszę wpinać moduł bezpośrednio do przewodów, czy powinna gdzieś być jakaś kostka do której da się podpiąć ten moduł za pomocą jakiegoś kabla?
- mirek2602
- Przeglądacz
- Imię: Mirosław
- Auto: Opel Zafira B 1.9 120Km
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Witam kupiłem hak oryginał może mi ktoś pomóc jak podłączyć przewody bo trochę dużo tu tych modułów... wstawię fotki
mam problem z fotkami.
i jeszcze jedno pytanko czy trzeba zdejmować lampy do zakładania haka??
mam problem z fotkami.
i jeszcze jedno pytanko czy trzeba zdejmować lampy do zakładania haka??
Ostatnio zmieniony 16 lut 2017, 22:46 przez mirek2602, łącznie zmieniany 4 razy.