Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam wszystkich
Mam pytanie. Podczas jazdy czuje czasem delikatne szarpnięcia. Po dojechaniu do skrzyżowania samochód zgasł i wyskoczył błąd. Po wypedałowaniu wyświetlił się błąd 070458. Czytałem że chodzi o czujnik przy pedale sprzęgła. Teraz pytanie czy każda zafira miała bo moja nie ma tempomatu i czy ktoś miał podobnie? Ewentualnie jakieś sugestie. Zafira B 2005r 1.9 100km Dziekuję
ps. samochód jest po wymianie wysprzęglika
Zacznijmy od tego że "wypedałowanie" błędu nie informuje czy jest aktualny, a przede wszystkim nie pokaże Ci wszystkich błędów. Ten błąd 070458 jest częsty i niejednoznaczny. Najlepiej podłącz się pod jakiś interfejs i sprawdź błędy.
TeGies_78 pisze: ↑25 mar 2019, 09:29
Zacznijmy od tego że "wypedałowanie" błędu nie informuje czy jest aktualny, a przede wszystkim nie pokaże Ci wszystkich błędów. Ten błąd 070458 jest częsty i niejednoznaczny. Najlepiej podłącz się pod jakiś interfejs i sprawdź błędy.
Ale proble zaczął sie pojawiać po wymianie wysprzęglika i pompy sprzęgła