Odblokowanie Komputera Pokładowego

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
marian12mh
Imię: Marek
Auto: Zafira B 1.8 LPG Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER
#286 Post autor: marian12mh »

Witam. Z okolic Wągrowca jest ktos kto odblokuje komputer?

newzoska
Przeglądacz
Imię: Barbara & Daniel
Auto: Opel Zafira B 1.8
#287 Post autor: newzoska »

Witam
Odgrzeje temat, czy jest, ktoś z okolic Gliwic, by odblokować komputer i nie tylko?

Swiru92
Świeżak
Imię: Mateusz
#288 Post autor: Swiru92 »

Witam wtrącę się w temat bo czytam i nie wiem czy o to chciałem zapytać,mianowicie wiem że wciskając przycisk BC powinno pokazywać spalanie,zasięg itp u mnie niestety po naciśnięciu przycisku BC wyskakuje komunikat NO FUNCION i pytanie czy da się to ogarnąć i czy pod dobry temat się podpiełem? Z góry dziękuję

newzoska
Przeglądacz
#289 Post autor: newzoska »

Swiru92 pisze: 04 maja 2020, 22:03 Witam wtrącę się w temat bo czytam i nie wiem czy o to chciałem zapytać,mianowicie wiem że wciskając przycisk BC powinno pokazywać spalanie,zasięg itp u mnie niestety po naciśnięciu przycisku BC wyskakuje komunikat NO FUNCION i pytanie czy da się to ogarnąć i czy pod dobry temat się podpiełem? Z góry dziękuję
Tak, da się, tylko ktoś, to musi ogarnąć.

Swiru92
Świeżak
#290 Post autor: Swiru92 »

Tzn,? Elektryk?, Mechanik z komputerem czy jakiś inny magik? Samemu nie da rady? A jaki koszt takiej naprawy ?

newzoska
Przeglądacz
#291 Post autor: newzoska »

Swiru92 pisze: 05 maja 2020, 06:03 Tzn,? Elektryk?, Mechanik z komputerem czy jakiś inny magik? Samemu nie da rady? A jaki koszt takiej naprawy ?
Magik, albo elektryk z doświadczeniem, koszt jaki znalazłam w internecie od 50zł do 150zł po za ASO, pisałam do różnych magików, ale zero odpowiedzi, szukam dalej, póki co znalazłam dobrego elektryka - naprawa wiązki i niedrogo policzył.

Swiru92
Świeżak
#292 Post autor: Swiru92 »

Spoko wiem o co chodzi,bardzo ci dziękuję za pomoc

Hadron44
Debiutant
Imię: Darek
Oznaczenie silnika: Z18XE7
#293 Post autor: Hadron44 »

Cześć koledzy. Przeczytałem większość postów odnośnie odczytu komputera. Na większość nurtujących mnie pytań znalazłem odpowiedz :-)
Ale nie na wszystkie, dlatego proszę o wyrozumiałość i w miarę możliwości o prostą odpowiedz. Jestem laikiem. Mam zafirę 1.8 b, 2007 rok. Wyświetlacz BID. Jeśli dobrze zrozumiałem to, aby uaktywnić spalanie muszę załatwić sobie interfejs op-com lub tech 2 ( a jaka jest ich średnia cena? ) a następnie podłączyć np. pod swojego laptopa. Czy te trzy spiny o których była mowa w poście tez muszę ze sobą złączyć żeby zadziałało? A jeśli nie uda mi się tego zorganizować, to w jakim serwisie mi pomogą i ile wezmą za to pieniędzy? Pytam, bo nie chcę zostać naciągnięty. Jestem z Lublina, jeśli ktoś zna sprawdzony do tego typu spraw zakład to proszę o namiar. I ostatnie pytanie ;-) Czy w moim wyświetlaczu jest jakaś szansa na język polski, czy raczej powinienem się skupić na angielskim? Z góry dziękuję za porady koledzy i pozdrawiam. Wybaczcie, że napisałem w kilku miejscach.

Crazy
Zafiromaniak
Imię: Dawid
Auto: Insignia
Model: A
Oznaczenie silnika: A16LET
#294 Post autor: Crazy »

Poszukaj kogoś w Lublinie z opcomem , roboty na 3 minuty ;)
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam

Hadron44
Debiutant
#295 Post autor: Hadron44 »

Crazy pisze: 06 lip 2020, 14:26 Poszukaj kogoś w Lublinie z opcomem , roboty na 3 minuty ;)
Dzięki,właśnie dziś o 21 jestem umówiony z kimś kto jest z Lublina i ma op coma 😉 te trzy minuty brzmi bardzo optymistycznie 😀

harvard
Mieszkaniec
Imię: adam
Auto: zafira b
Model: za

#296 Post autor: harvard »

Uda się na pewno, popros, jak nie masz o uaktywnienie otwierania okien z pilota, jak rec na to pozwala.

Deleted User 21664

#297 Post autor: Deleted User 21664 »

Hadron44 pisze: 06 lip 2020, 14:59
Crazy pisze: 06 lip 2020, 14:26 Poszukaj kogoś w Lublinie z opcomem , roboty na 3 minuty ;)
Dzięki,właśnie dziś o 21 jestem umówiony z kimś kto jest z Lublina i ma op coma 😉 te trzy minuty brzmi bardzo optymistycznie 😀
W tej usłudze jeszcze jest zawarte wypicie piwa :lol:

Hadron44
Debiutant
#298 Post autor: Hadron44 »

Wszystko się udało 😀 Co do piwa to myślę, że obie strony były zadowolone😁

Dodano po 1 godzinie 7 minutach 33 sekundach:
I jeszcze jedno szybkie pytanie koledzy. Odczyt pokazujący spalanie na 100 km ( w l/100 km ) Strasznie on jakiś u mnie skrajny, podczas jazdy po mieście pokazuje pomiary od 0 do kilkudziesięciu litrów i to bez postoju. I zmieniają się błyskawicznie. Czy na trasie to się trochę ustabilizuje i zwolni? Dzięki za każde info. I sorki jeśli przyspamowalem z tematem.

Dodano po 50 minutach 2 sekundach:
Przemyślałem temat i chyba tak powinno być, bo to chwilowe spalanie😃

Dodano po 2 godzinach 35 minutach 51 sekundach:
harvard pisze: 07 lip 2020, 06:21 Uda się na pewno, popros, jak nie masz o uaktywnienie otwierania okien z pilota, jak rec na to pozwala.
Dzięki, wszystko co było możliwe aktywowalismy😉

marekb
Imię: Marek
Auto: Opel Zafira B
Model: MR
Oznaczenie silnika: Z16DOHC

#299 Post autor: marekb »

Witam Drahe mogę prosić o kontakt celem odblokownia Bc w Zafirze B z 2012r. pozdrawiam

marcin190786
Imię: Marcin
Auto: Opel Zafira B 1.8 benz
Oznaczenie silnika: Z18XE
#300 Post autor: marcin190786 »

Witam. Da radę odblokować funkcje telefonu w radiu Dvd90, posiadam Zafirę 2007 1.8 Benz na wyświetlaczu brak funkcji telefonu. Na kierownicy przyciski do sterowania telefonem są oraz mikrofon między lampkami na suficie także .

Proszę nie dublować postów :lis:
Sebu$
Ostatnio zmieniony 19 mar 2021, 18:06 przez Sebu$, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”