Cewka zapłonowa
-
- Świeżak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B 1.6 Cosmo
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A16XER
Cewka zapłonowa
Witam 3 miesiące temu zakupilem cewke zapłonową firmy SKV powód boksowały koła przy ruszaniu zamulony przy ciepłym silniku zaryzykowałem i kupilem i strzał w dziesiątkę tylko długo się nie pocieszyłem po 3miesiacach znowu te same obiawy jeżeli będę zmieniał cewke to jakiej firmy polecacie Delphi(270zl)Ngk( 305zl)czy Beru (380zl)
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
Beru bym wybrał na twoim miejscu, sam jeżdżę na takiej od prawie roku
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
- Czesław
- Zafiromaniak
- Imię: Czesław
- Auto: Meriva B 1,4 120 KM
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Nel
Koła buksowały przez cewkę To może za ciężką masz nogę ,A kontrola trakcji się nie włączałakepa100 pisze: ↑17 paź 2020, 13:41 Witam 3 miesiące temu zakupilem cewke zapłonową firmy SKV powód boksowały koła przy ruszaniu zamulony przy ciepłym silniku zaryzykowałem i kupilem i strzał w dziesiątkę tylko długo się nie pocieszyłem po 3miesiacach znowu te same obiawy jeżeli będę zmieniał cewke to jakiej firmy polecacie Delphi(270zl)Ngk( 305zl)czy Beru (380zl)
czesiek_ze
- janekW67
- Zafiromaniak
- Imię: Janek
- Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Raczej koła nie buksują przy zamulonym silniku!
Lepiej napisz, jakie miałeś objawy (oprócz buksowania), że postanowiłeś wymienić cewkę.
Lepiej napisz, jakie miałeś objawy (oprócz buksowania), że postanowiłeś wymienić cewkę.
Oczywiście!
-
- Świeżak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B 1.6 Cosmo
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A16XER
Przy rozgrzanym silniku strata mocy na zimnym było ok wymienilem cewke i swiece po wizycie u gazownika kazał przygazowac(auto reagowało na dodanie pedału gazu z opóźnieniem) gazownik stwierdził albo świece albo cewka wymienilem świecie potem cewke wtedy czy zimny czy cieply już nie zamulał przy ruszaniu na 1biegu samochód ruszał płynnie nie jak wcześniej ale jak już pisałem po ok 3miesiacach znowu auto zamula i ciężko ruszyć żeby koła nie buksowały wydaje mi się ze to wina cewki kiepski zamiennik i padla a dodam jeszcze ze podczas opadów nie chce przełączyć mi na lpg
Ostatnio zmieniony 18 paź 2020, 08:50 przez kepa100, łącznie zmieniany 2 razy.