Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
merho pisze: ↑01 paź 2019, 16:04
Panowie czy ta kontrolka świeci wam na zapłonie? Gaśnie mi po 4 sek? Wymieniałem jakiś czas temu prawy żarnik bo się przepalił. Światła działają jak należy reagują na skręt. Brak błędów z metody na pedaly. Myślałem że to może sygnalizuje brak świateł przeciwmgielnych albo awarie oświetlenia.
Ta kontrolka świeci po włączeniu zapłonu i świeci do póki system nie zrobi kontroli systemu. Soczewki poruszą się ( wykonają test) i jak wszystko jest ok kontrolka gaśnie.
Mariusz, tu napisałeś źle więc nie wiem z czego się cieszysz
A niby co źle napisałem? Przecież na jedno wychodzi. Kontrolka zapala się po włączeniu zapłonu i gaśnie po chwili razem z innymi, oprócz ładowania i smarowania.
Przeczytaj swoją wypowiedź jeszcze raz i będziesz wiedział co źle tam jest
U mnie jest tak:
Najpierw soczewki robią ruch na zewnątrz, następnie do wewnątrz, trochę do góry i zjazd na dół na pozycję roboczą
Tak ja na tym filmiku https://youtu.be/Gib5VDTzwzA
Byly:
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Daihatsu Materia 2008 (1.3)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
Dzięki za filmik! Wychodzi z tego, że u mnie obie zachowują się w sumie źle... Jedna lewo-prawo druga dół-góra i tyle... Gdzie szukać przyczyny? Spróbuję może wtyczki wyczyścić, jakiś środkiem do styków psiknę. Może coś pomoże... Ale dziwne że poza tym jednym błędem w sumie nic się nie dzieje. Może ponowna kalibracja techem pomoże? Nie wiem w sumie od czego zacząć.
Seba18vw pisze: ↑02 mar 2020, 17:30
Witam. Muszę wymienić żarówki w swojej Zafirze i MMA dylemat jakie żarniki kupić. Mam bixenon więc chyba ds1 czy coś innego?
Witam, posiadam samochód opel zafira 1.9 cdti 150km. Mam problem ze zlokalizowanie przetwornicy. Czy moż mi kto pomóc i wytłumaczyć w którym miejscu jest ona ulokowana? Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Witam a jak mam takie pytanko chce zmienic swiatla na xenony afl o kodzie CG( wydane na UK) i mam problem zaiwazylem ze lewy jupiter ma wejscie na 13pinow i pytanko mam zmieniac kable czy jakies inne jest rozwiazanie?? normalnie mam 8 pinow bodajrze