Witajcie, pojawił mi się problem, po zamknięciu drzwi i klapy nadal świeci się kontrolka otwartych drzwi. Po określonym czasie gaśnie, zaobserwowałem, że nie gaśnie kontrolka tylko po otwarciu drzwi pasażera przód i tylnych. Otwarcie klapy bagażnika i drzwi kierowcy działa prawidłowo.
Czy może być coś z modułem komfortu nie tak? REC?
Nie gasnąca kontrolka drzwi/klapy
- Pszczyna
- Zafiromaniak
- Imię: Dariusz
- Auto: Zafira B 1,9
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Wpierw przejrzyj wiązki elektryczne przy słupkach
Mój garaż ----- viewtopic.php?f=87&t=32387&p=477253#p477253
- Pszczyna
- Zafiromaniak
- Imię: Dariusz
- Auto: Zafira B 1,9
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Hmm czyżby mikro-styk w zamku by kiedyś temat ,jakby co to mam po wymianie zamki na części
Mój garaż ----- viewtopic.php?f=87&t=32387&p=477253#p477253
- KAMUI
- Mieszkaniec
- Imię: Marcin
- Auto: Touran 1T3, Zafira B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Chodzi o to, że to stało się nagle w czasie jazdy.Dotyczy to trzech drzwi jednocześnie, raczej wykluczam awarię trzech mikrostyków jednocześnie.
Mam wrażenie, ze to coś z RECem, pamiętam jak był temat modułu komfortu od Łukasza LWPM o zrobieniu info na CID o otwartych drzwiach, i niektóre RECy nie informowały o otwartych poszczególnych drzwiach, tylko własnie drzwi przód pasażera, tył lewy i prawy jako to samo.
Mam wrażenie, ze to coś z RECem, pamiętam jak był temat modułu komfortu od Łukasza LWPM o zrobieniu info na CID o otwartych drzwiach, i niektóre RECy nie informowały o otwartych poszczególnych drzwiach, tylko własnie drzwi przód pasażera, tył lewy i prawy jako to samo.