Ustawienia AFL
-
- Świeżak
- Imię: Tomasz
- Auto: Zafira B OPC
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Najbliżej Opola? Chyba, że jakieś info na pw?
- Pszczyna
- Zafiromaniak
- Imię: Dariusz
- Auto: Zafira B 1,9
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Nie trzeba robić tajemnic Opel Tech2 można nabyć legalnie ok 6 tyś
Mój garaż ----- viewtopic.php?f=87&t=32387&p=477253#p477253
-
- Świeżak
Tak ale czasami ktoś może z pracy pożyczyć więc albo tech albo skrzynka do wymiany przez dwa kliknięcia myszką niczym innym nie ruszy?
- Ostap
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Z tego co czytałem kiedyś to nie ruszy, niestety.
Jakiś czas temu przeczytałem cały internet odnośnie AFL bo miałem z lewą lampą mały problem i niestety nic nie znalazłem na temat swojego problemu ale mnóstwo innych rzeczy wpadło do głowy.
Sebek co do podniesienia lampy do góry to nie zrobisz tego opcomem. Możesz przeprowadzić test ale nic więcej. Czy masz może jakiś błąd tych lamp?
U mnie jak był problem z lampą to ona po błędzie automatycznie zjeżdżała w dół i faktycznie brakowało regulacji aby ją podnieść.
Jak nie ma błędu to musisz ją wyjąć i zajrzeć do środka, może coś się poluzowało.
Moim problemem łapania błędu był przewód zbyt napięty i przy skręcie lampy blokował silnik i lampa wywalała błąd.
U naszego kolegi Mariusza nawet silnik od skrętu udało się wymienić lecz to nic nie dało. Winą był zbyt naprężony przewód. Doszedłem do tego przypadkowo po 10x wyjęciu lampy.
Jakiś czas temu przeczytałem cały internet odnośnie AFL bo miałem z lewą lampą mały problem i niestety nic nie znalazłem na temat swojego problemu ale mnóstwo innych rzeczy wpadło do głowy.
Sebek co do podniesienia lampy do góry to nie zrobisz tego opcomem. Możesz przeprowadzić test ale nic więcej. Czy masz może jakiś błąd tych lamp?
U mnie jak był problem z lampą to ona po błędzie automatycznie zjeżdżała w dół i faktycznie brakowało regulacji aby ją podnieść.
Jak nie ma błędu to musisz ją wyjąć i zajrzeć do środka, może coś się poluzowało.
Moim problemem łapania błędu był przewód zbyt napięty i przy skręcie lampy blokował silnik i lampa wywalała błąd.
U naszego kolegi Mariusza nawet silnik od skrętu udało się wymienić lecz to nic nie dało. Winą był zbyt naprężony przewód. Doszedłem do tego przypadkowo po 10x wyjęciu lampy.
-
- Świeżak
Problem rozwiązałem. Udało się zrobić Techem!!! Bez problemu wybrałem opcje programowania- AFL Zafira B programuj i zapamiętało. Żadnym opcomem nie udało mi się tego zrobić więc tylko Tech
Ostatnio zmieniony 06 lip 2021, 00:06 przez chmurka1010, łącznie zmieniany 1 raz.
- oki
- Mieszkaniec
- Imię: Darek
- Auto: Zafira B 2.0 Panorama
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Bo ten interfejs nie potrafi przeprogramować sterownika i UEC domyślnie jest ustawiony na zwykłe lampy czyli żarówki drogowe 2x50W podczas gdy Xenon steruje drogowe tylko przesłoną za pomocą elektromagnesu ok 2W.
Efekt UEC zgłasza błąd uszkodzenia żarówek bo nie widzi obciążenia i dla tego gasną po 1s. Można pojechać na techa, lub w jakiś sposób oszukać odczyt pomiaru prądu żarówek.
Efekt UEC zgłasza błąd uszkodzenia żarówek bo nie widzi obciążenia i dla tego gasną po 1s. Można pojechać na techa, lub w jakiś sposób oszukać odczyt pomiaru prądu żarówek.