Witam
Ostatnio próbuje bez skutku podłączyć telefon Motorola G24 power z CD70Navi Opel Zafira B 2011r
Telefon normalnie paruje się w aucie z system na ekranie jest widoczny wybór kontaktów bez problemu można wykonywać i odbierać połączenia itd ale nic nie słychać w głośnikach. Z poprzednim telefonem Samsung Xpower4s wszystko działa, próbowałem też tablet(Blow Platinum11) i działa wszystko jak powinno.
W czym leży problem ? Czy coś w telefonie trzeba ustawić czy radio w aucie nie obsługuje tego telefonu ? Próbowałem już różnych ustawień w telefonie i nie daje to efektu
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Michał
Problem z połączeniem telefonu
- Pszczyna
- Zafiromaniak
- Imię: Dariusz
- Auto: Zafira B 1,9
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Wersje Bluetooth mogą być ze sobą już niekompatybilne.
Mój garaż ----- viewtopic.php?f=87&t=32387&p=477253#p477253
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
Zrób może aktualizacje telefonu do najnowszej wersji.
Ale jak napisal Darek możliwe, że wersje BT nie są w 100 % kompatybilne ze sobą lub masz "dziwne" ustawienia w komunikacji BT.
Np. Wyłączenie mikrofonu, głośników (mute)
Miałem tak kiedyś z przenośnym głośnikiem dobrej firmy. Po powiązaniu się z telefonem zmieniały się ustawienia.
I wtedy nastała taka nieszczęsną cisza i konsternacja co się zj..... , uszkodziło znaczy sie.
Ale udało się to ogarnąć metodą prób i błędów
Ale jak napisal Darek możliwe, że wersje BT nie są w 100 % kompatybilne ze sobą lub masz "dziwne" ustawienia w komunikacji BT.
Np. Wyłączenie mikrofonu, głośników (mute)
Miałem tak kiedyś z przenośnym głośnikiem dobrej firmy. Po powiązaniu się z telefonem zmieniały się ustawienia.
I wtedy nastała taka nieszczęsną cisza i konsternacja co się zj..... , uszkodziło znaczy sie.
Ale udało się to ogarnąć metodą prób i błędów