Hak holowniczy - montaż, instalacja elektr. moduł, łączówka
-
- Debiutant
- Imię: jachu
- Auto: Opel Zafira B 1.9CDTI
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z1.9DT
Biorę pod uwagę takie rozwiązanie jak kolega Rybka proponuję tylko jest tego mnustwo na necie .Chciał bym zasięgnąć info ,który wybrac ???.Szukać na aukcjach orginalnego modułu GM z kostką i podłączyć instalacje??,czy sam uniwersalny moduł ??,czy uniwersalny moduł z całą wiązką i gniazdem .Nie wiem jak te uniwersalne współpracują z Zosiami żeby nie narobić nie potrzebnych problemów jeżeli ktoś montował coś takiego w swoich Zosiach to poproszę o info .Dzięki za informację i Pozdrawiam.
-
- Imię: Wojtek
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Sport
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Witam Serdecznie
Mam pytanie do grupowiczów:
Posiadam Opel Zafira B 1.9 CDTI Sport 2006 r.
Potrzebuje zamontować hak holowniczy i moje pytanie brzmi skąd mam wiedzieć ilu pinowa ma być wiązka elektryczna to mojego auta (bo są różne) i czy na górnym znajdę podpowiedzi odnośnie montażu?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
Mam pytanie do grupowiczów:
Posiadam Opel Zafira B 1.9 CDTI Sport 2006 r.
Potrzebuje zamontować hak holowniczy i moje pytanie brzmi skąd mam wiedzieć ilu pinowa ma być wiązka elektryczna to mojego auta (bo są różne) i czy na górnym znajdę podpowiedzi odnośnie montażu?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
-
- Świeżak
- Imię: Grzegorz
- Auto: Opel Zafira B - 1.8 PB
- Oznaczenie silnika: A18XER
Montowałem hak do ZB '2011 pod koniec ub. roku więc napiszę kilka słów. W moim przypadku hak potrzebny tylko do podróży z rowerami. Bagażnik rowerowy ma wtyczkę 13-to pinową. Zdecydowałem się na hak odkręcany Steinhof (nie jest to reklama, można wybrać inny, lepszy, gorszy, tańszy lub droższy) z dedykowaną instalacją 13-to pinową. Zaletą jest dedykowana instalacja elektryczną która została wpięta w gniazdo w module REC. Wszystko działa ok. Nie zdecydowałem się tylko na pociągnięcie + który umożliwia ładowanie akumulatora w przyczepie campingowej gdyż nie jest mi to potrzebne. W razie potrzeby mogę podesłać info jaki hak wybrałem i schemat montażu i instalacji elektrycznej.
Montowałem hak do ZB '2011 pod koniec ub. roku więc napiszę kilka słów. W moim przypadku hak potrzebny tylko do podróży z rowerami. Bagażnik rowerowy ma wtyczkę 13-to pinową. Zdecydowałem się na hak odkręcany Steinhof (nie jest to reklama, można wybrać inny, lepszy, gorszy, tańszy lub droższy) z dedykowaną instalacją 13-to pinową. Zaletą jest dedykowana instalacja elektryczną która została wpięta w gniazdo w module REC. Wszystko działa ok. Nie zdecydowałem się tylko na pociągnięcie + który umożliwia ładowanie akumulatora w przyczepie campingowej gdyż nie jest mi to potrzebne. W razie potrzeby mogę podesłać info jaki hak wybrałem i schemat montażu i instalacji elektrycznej.
Ostatnio zmieniony 11 sty 2025, 14:23 przez Pszczyna, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiono literówki
Powód: Poprawiono literówki