Wymiana wyświetlacza w Zafirze B
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Na pewno chodzi o CID (kolorowy)MARK-62 pisze:Witam chciałem zapytać jaka jest różnica między cid-em dwu liniowym a trzy liniowym?
Może ma ktoś jakieś fotki żebym porównał jak to wygląda chodzi o cid-a do Zafiry.
Bo nie wiem który kupić.
Może raczej o BID
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Bodek
- Zafiromaniak
Znalazłem informację, że BID dwuliniowy nie obsługuje klimatronika, ale o CID-ie nic się nie doszukałem.
CID-y w Zafirach B w zależności od nr nadwozia:
CID-y w Zafirach B w zależności od nr nadwozia:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Logo jest zależne od oprogramowania wyświetlacza i można je zmieniać. U mnie można wybrać między animowanym oplem, statycznym oplem, chevroletem i vauxhallem.
https://www.youtube.com/watch?v=LqpzudXELAA
https://www.youtube.com/watch?v=LqpzudXELAA
Ostatnio zmieniony 12 lis 2014, 20:17 przez Flora, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bodek
- Zafiromaniak
Myślę, że bez znaczenia - należy tylko podać mu odpowiedni indeks kodu.MARK-62 pisze:Flora ja wiem jakie są wyświetlacze tylko chodzi mi o CID-a może gościowi chodzi o to że na jednym jest logo opla a na drugim jest logo opc nie wiem.
Chyba cid nie ma lini?
Bodek ja mam Zafire 1.8 to chyba nie ma znaczenia jaki CID kupię?
Dla pewności zapytaj: Irka: drahe
2 liniowy wyświetla na głównym ekranie: zasięg i spalanie chwilowe,MARK-62 pisze:Flora ja wiem jakie są wyświetlacze tylko chodzi mi o CID-a może gościowi chodzi o to że na jednym jest logo opla a na drugim jest logo opc nie wiem.
Chyba cid nie ma lini?
Bodek ja mam Zafire 1.8 to chyba nie ma znaczenia jaki CID kupię?
a 3 liniowy to co 2 liniowy plus spalanie średnie.
Szukaj CID-a o oznaczeniu BN.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
Ale na 2 liniowym też można sprawdzić średnie spalanie w innej zakładce?drahe pisze:2 liniowy wyświetla na głównym ekranie: zasięg i spalanie chwilowe,
a 3 liniowy to co 2 liniowy plus spalanie średnie.
Szukaj CID-a o oznaczeniu BN.
A z innym oznaczeniem nie będzie działać?
Czy BN to znaczy że do benzynowca czy to nie ma znaczenia?
Nie ma znaczenia czy bena czy diesel.
W 2 liniowym średnie spalanie masz w zakładce BC1 i BC2 razem z innymi danymi.
Tak jak napisałem szukaj CID-a BN
W 2 liniowym średnie spalanie masz w zakładce BC1 i BC2 razem z innymi danymi.
Tak jak napisałem szukaj CID-a BN
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
-
- Debiutant
- Imię: Grześ
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Witam,
u mnie wymienione na CID. Silnik 1.8 XER 2006r. Wymieniał poprzedni właściciel znany tu na forum. Język do wyboru tylko angielski. Można przestawić kompem, ale tylko do pierwszego wyłączenia. Nie można wejść w funkcje audio (w tej chwili nie pamiętam przycisku). Reszta odblokowana działa. Po włączeniu animacja znaku opla. Wyświetlacz przyciemnia się przy regulacji wskaźników. Więcej w tym nie grzebię. Szkoda zachodu. Radio CD30 MP3.
pozdrawiam
u mnie wymienione na CID. Silnik 1.8 XER 2006r. Wymieniał poprzedni właściciel znany tu na forum. Język do wyboru tylko angielski. Można przestawić kompem, ale tylko do pierwszego wyłączenia. Nie można wejść w funkcje audio (w tej chwili nie pamiętam przycisku). Reszta odblokowana działa. Po włączeniu animacja znaku opla. Wyświetlacz przyciemnia się przy regulacji wskaźników. Więcej w tym nie grzebię. Szkoda zachodu. Radio CD30 MP3.
pozdrawiam