kriis napisał/a:
nynek11 napisał/a:
Witam! A problem związany jest z instalacją drzwi. Kłopot zaczął się gdy otwierałem tylne lewe drzwi , zrobiło się zwarcie na przewodach w drzwiach spalił się bezpiecznik wymieniłem na nowy. Sprawdziłem kable w drzwiach były przerwane więc za poradą forum wymieniłem część wiązki. Wstawiłem 15 cm nowej i wszystko zlutowałem. I teraz działa centralny ale brak kontrolki otwartych drzwi. Co może być tego powodem. Który przewód jest odpowiedzialny za kontrolkę lub co jeszcze sprawdzić?
Podpinam się pod posta kolegi - u mnie to samo, po naprawie nie działa oświetlenie po otwarciu drzwi, ktoś ma jakieś konstruktywne sugestie?
Witam
Jstem świeżym nabywca "Zośki",mam identyczny problem jak koledzy powyżej,wykonałem te same czynności,a i tak nie działa kontrolka otwartych drzwi ani oświetlenie po otwarciu drzwi.
P.S.
Przeczytałem cały temat na forum i nigdzie nie zauważyłem odpowiedzi.Jeśli ktoś ma.pomysł to prosze o podpowiedź.
Z góry dziękuję
Zwracam się do wszystkich zainteresowanych tą awarią.
Przyczyną tego typu usterki są zamki w drzwiach(zużyte,przetarte krańcówki),koszt używanych ok.100zl szt. a w ASO 600 zł
.
Przetarte kable w drzwiach mimo że robiły zwarcie to nie spowodowały uszkodzenia zamka,przynajmniej tak twierdzi mój elektryk