Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam.Ustawienia daty i godziny-z Menu Settings(Ustawienia)wybrać pozycję Time,Date(Data,Godzina).Zaznaczyć żądaną pozycję menu i zmienić jej ustawienia.Pozdrawiam
a jaki masz wyświetlacz ?
zegar powinien sam się zaktualizować poprzez RDS radia
Sprawdź, czy masz włączoną "automatyczną synchronizację czasu " w tym samym miejscu co ustawia się godzinę, jak podał stapaw
Mam wyświetlacz po polsku - nie wiem , jak ta opcja jest opisana w innych językach - w każdym bądź razie - w kwadraciku powinien być "x", a przy uboższych wyświetlaczach obok zegarka powinien być budzik
Nie wiem jak to jest do końca z tą automatyczną synchronizacją czasu.Ja dzisiaj przejechałem kilkanaście km. i godzina mi się nie zmieniła,musiałem przestawić ręcznie.Pozdrawiam
A wiecie, że cały dzień jeździłam i nie zwróciłam uwagi czy godzina się zmieniła. Mam polski wyświetlacz ale jak się dostać do menu gdzie są ustawienia - nie mam bladego pojęcia
A u mnie zegar ładnie cofnął się 1 godzinkę do tyłu
może to zasługa stacji, którą słucham ( ogólnokrajowa zaczynająca się na R, 3 litery .... , kończy się na F )
Piotrek413 pisze:nie zaktualizowało automatycznie chociaż mam wszystko ustawione jak trzeba i jeździłem cały dzień
Nie przejmuj się u mnie też nie zaktualizowało choć jest wszystko dobrze ustawione, myślę że problem leży po stronie nadwczej, przekaźniki radiowe w danym regionie muszą mieć widocznie wyłączoną tą funkcję i wtorek środa pewnie wszystko wróci do normy.... U mnie pomimo włączonej funkcji nie ma ikonki zegara czyli potwierdza to moje wcześniejsze słowa.... że brak sygnału z strony nadawcy....
U mnie też się niezaktualizowało, mimo że ustawiałem na kilka stacji. Znikneła tez ikonka zegarka automatycznego nastawiania. Tuż po ustawieniu ręcznym - ikonka zegara znowu sie pojawiła.
Mam swoja teorię, że synchronizacja działa jak jest niewielka różnica czasu (może do godziny?).
To jest na pewno zależne od stacji której słuchasz. Jeśli nie zaktualizowali godziny w nadajniku RDS (o ile w ogóle go mają), to nie zaktualizuje ci godziny w zegarku. Ja słuchałem tej samej stacji co Mati_2001 i przesunęło mi od razu po włączeniu radia.
andwi pisze:To jest na pewno zależne od stacji której słuchasz. Jeśli nie zaktualizowali godziny w nadajniku RDS (o ile w ogóle go mają), to nie zaktualizuje ci godziny w zegarku. Ja słuchałem tej samej stacji co Mati_2001 i przesunęło mi od razu po włączeniu radia.
Tak zgadzam się ja miałem na Radiu Zet i bez problemu zmieniło godzinę ale musi być zaznaczona (X) synchronizacja czasu w Ustawieniach