Odblokowanie Komputera Pokładowego
Do Gliwic masz teraz rzut beretem
Przy okazji możemy aktywować wszystko co możliwe
Przy okazji możemy aktywować wszystko co możliwe
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2015, 14:58 przez drahe, łącznie zmieniany 1 raz.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Zafiry
- Model: wszystkie
- Oznaczenie silnika: różne
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Apapos pisze:Odblokowalem dzisiaj za pomocą opcom bc i bc2
Teraz po naciśnięciu bc
Nie mam tylko timer ale doszło jeść ze bc1 i bc2
Problemy mam tylko 2.
Bc wyświetla tylko przejechany dystans średnia prędkość spalanie w l i średnie spalanie na 100 km. Nie mam spalania chwilowego.
A druga sprawa to mam dalej 2 zakładki a nie 3 na głównym widoku. Nie doszła mi zakładka z ikonka samochodu.
Podczas programowania miałem takie index
403 Noce
603 Ice
801 noce
801 Ice
901 noce
901 Ice
Spodziewałem się większej ilości informacji.
Wydawało mi się ze powinny się lusterka składac szyby domkach zamek po ruszania zamykać
A tu tylko jakieś słabe wskazania kompa.
Diagnostyka->Rocznik->Model (ZAFIRA B)->Informacja/rozrywka->DIS (info display TID BID GID CID)->Programowanie->Konfiguracja wariantów programu->Komputer pokładowy->występuje
Ostatnio zmieniony 23 gru 2015, 23:13 przez Flora, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zafiromaniak
- Model:
Składane lusterka, to inna bajka! Automatycznie to nie w Zafirze, tylko ręcznie.
Komfortowe domykanie szyb programujesz w: Diagnostyka->Rocznik->Model->Nadwozie->REC->Programowanie->Konfiguracja wariantów programu (poprosi o "Security Code") musimy go wpisać by przejść dalej, klikamy w "Następny" i w drugim oknie jest zakładka "Komfortowe zamykanie okien"->zmieniamy na "występuje" i potwierdzamy komunikat o programowaniu. Jeśli funkcja jest dostępna pojawi się okienko o pomyślnym przeprogramowaniu sterownika.
Podobnie wygląda programowanie ryglowania zamków ( też w REC) z tym że zaprogramować trzeba w sumie dwie funkcje: "Przekaźnik odryglowywania podczas wypadku" na "występuje" oraz "Blokowanie drzwi zależne od prędkości" na "występuje"
To w sumie nie wszystko bo oprócz programowania trzeba funkcje te aktywować! Szyby, poprzez przytrzymania wciśniętych przycisków opuszczania/podnoszenia wszystkich drzwi a ryglowania poprzez przyciśnięcie i przytrzymania przycisku zamka centralnego na konsoli środkowej (około trzy/cztery sekundy).
Komfortowe domykanie szyb programujesz w: Diagnostyka->Rocznik->Model->Nadwozie->REC->Programowanie->Konfiguracja wariantów programu (poprosi o "Security Code") musimy go wpisać by przejść dalej, klikamy w "Następny" i w drugim oknie jest zakładka "Komfortowe zamykanie okien"->zmieniamy na "występuje" i potwierdzamy komunikat o programowaniu. Jeśli funkcja jest dostępna pojawi się okienko o pomyślnym przeprogramowaniu sterownika.
Podobnie wygląda programowanie ryglowania zamków ( też w REC) z tym że zaprogramować trzeba w sumie dwie funkcje: "Przekaźnik odryglowywania podczas wypadku" na "występuje" oraz "Blokowanie drzwi zależne od prędkości" na "występuje"
To w sumie nie wszystko bo oprócz programowania trzeba funkcje te aktywować! Szyby, poprzez przytrzymania wciśniętych przycisków opuszczania/podnoszenia wszystkich drzwi a ryglowania poprzez przyciśnięcie i przytrzymania przycisku zamka centralnego na konsoli środkowej (około trzy/cztery sekundy).
Ostatnio zmieniony 23 gru 2015, 20:20 przez Zdenek2007, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam, szczęśliwym posiadaczem ZB jestem od 3 tygodni. Na poczatku sprawdzałem test mode - działało po przytrzymaniu przycisku setting na PC-30, (spalania nie pokazywało co prawda ale kilka innych rzeczy), auto sprowadzone z Niemiec. Ale teraz po przytrzymaniu setting już nie mogę wejść w test mode nie ma też sygnału dzwiękowego pzez co nawet daty na wyświetlaczu nie moge zmienić, co mogło się stać? A przy włączonym radiu można wejść w test mode ale pokazuje tylko parametry radia.
wiercik0, Dzięki pomogło, samo się poustawiało po resecie data i godzina.
Mam też wgląd, tak jak wcześniej w kilka innych rzeczy których jeszcze nie rozgryzłem. Spalania nie pokazywał od początku, teraz też nie pokazuje. I tu mam takie pytanie, żeby pokazywał spalanie itp w języku polskim konieczne jest odblokowanie kompa i wgranie języka polskiego?
Mam też wgląd, tak jak wcześniej w kilka innych rzeczy których jeszcze nie rozgryzłem. Spalania nie pokazywał od początku, teraz też nie pokazuje. I tu mam takie pytanie, żeby pokazywał spalanie itp w języku polskim konieczne jest odblokowanie kompa i wgranie języka polskiego?
Musisz auto podpiąć pod interfejs np opcom lub tech2 aktywować BC.
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2016, 22:29 przez drahe, łącznie zmieniany 1 raz.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
Napisz jakie masz radio i wyświetlacz. Jak masz radio z nawigacją to Polskiego nie ma. Na dodatek po roku modelowym 2008 w radiach cd 70 i dvd90 jest tak zwany soft finalny i nie da się go zmieniać. Co prawda na naszym forum jest kilka magików którzy coś tam zmieniają. Ale ja taki zaawansowany nie jestem. Jak źle wgrasz taki soft to możesz zablokować sobie radio. Jeżeli chcesz mieć w zakładce BC spalanie itp. to musisz odblokować fejsem kompa pokładowego. Pozdrawiam
Co prawda napisał PC-30 i mi to bardziej wygląda na cd30 niż cd70 lub dvd90sandacz pisze:- działało po przytrzymaniu przycisku setting na PC-30,