szczególnie tylne światłaVitoski pisze:świateł aby być lepiej widocznym na drodze.
[B] Światła do jazdy dziennej-programowanie
- Arkan29
- Debiutant
- Imię: Mariusz
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19CDTI
Jak raz ustawisz światła na auto i świecą się światła mijania to raczej tak już pozostanie. Masz zaprogramowane, że światła mijania świecą się zawsze, nawet jak dasz na 0. Oczywiście jak przekręcisz gałkę i deaktywujesz opcję 5 to później musisz pamiętać o jej ponownej aktywacji a w jasny, słoneczny dzień oznacza to konieczność wyjścia z auta i sprawdzenia czy światła mijania się świecą.rafant4011 pisze:Nie wystarczy, jeśli masz wyłączoną opcję AUTO poprzez szybkie przekręcenie gałki świateł Prawo/Lewo to tryb do jazdy dziennej jest wyłączony... I możesz myśleć że światła są włączone, a i tak mandat zarobisz miałem takie zajście ale obeszło się upomnieniem, jak panu policjantowi pokazałem co jak działa...Arkan29 pisze: Aby dokładnie wiedzieć w jakim trybie akurat jedziesz wystarczy zerknąć na kontrolki. Jak świeci Ci się kontrolka od świateł mijania to jest tryb nocny. Jak nie świeci, to masz tryb dzienny (kontrolka się nie świeci a i tak mijania są załączone).
Witam.
Nie potrafię nic znaleźć o światłach dziennych w połączeniu z xenonami. Słyszałem, że idzie xenony zaprogramować tak, że jako dzienne świecą samodzielnie na kilkadziesiąt procent swojej mocy, a po zmierzchu na 100 procent.
Ktoś wie jak to zaprogramować i gdzie? Jestem z Gliwic, Zafira B z xenonami i trybem auto.
Grzegorz.
Nie potrafię nic znaleźć o światłach dziennych w połączeniu z xenonami. Słyszałem, że idzie xenony zaprogramować tak, że jako dzienne świecą samodzielnie na kilkadziesiąt procent swojej mocy, a po zmierzchu na 100 procent.
Ktoś wie jak to zaprogramować i gdzie? Jestem z Gliwic, Zafira B z xenonami i trybem auto.
Grzegorz.
Świecą pełną mocą w trybie skandynawskim ale nie swieci sie tył ani postojowe.
W polaczeniu z trybem auto za dnia automatycznie zapala sie przód a po zmierzchu tył i podswietlenie deski.
W polaczeniu z trybem auto za dnia automatycznie zapala sie przód a po zmierzchu tył i podswietlenie deski.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
- shadow
- Mieszkaniec
- Imię: Adam
- Auto: Zafira 1.8 Cosmo
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Ktoś może ma pomysł na dodatkowy sygnalizator świecących się świateł mijania przednich?
Ostatnio złapałem się na tym, że żona jeździła i bawiła się przełącznikiem a później mi migają na drodze
Może jakaś dodatkowa dioda, a może podświetlony panel z włącznikiem świateł
Z podłączeniem nie było by problemu ale chodzi o kwestie estetyczne.
Ostatnio złapałem się na tym, że żona jeździła i bawiła się przełącznikiem a później mi migają na drodze
Może jakaś dodatkowa dioda, a może podświetlony panel z włącznikiem świateł
Z podłączeniem nie było by problemu ale chodzi o kwestie estetyczne.
- shadow
- Mieszkaniec
- Imię: Adam
- Auto: Zafira 1.8 Cosmo
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Nie widzę kontrolki od poziomowania świateł ale jest od awarii AFL :>
Ale z drugiej strony wymagało by to ingerencji w zegary czego chyba chciałbym uniknąć :>
Ale z drugiej strony wymagało by to ingerencji w zegary czego chyba chciałbym uniknąć :>
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
shadow, a może żonie wytłumacz, że jest raz ustawione i żeby tam nic nie grzebała?
Ja Milence powiedziałem raz i wystarczyło = cieszyła się, że odeszła jej jedna rzecz z obsługi auta
Ja Milence powiedziałem raz i wystarczyło = cieszyła się, że odeszła jej jedna rzecz z obsługi auta
Ostatnio zmieniony 02 mar 2017, 13:46 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.